Έκλεισε η Εθνική Οδός Αθηνών – Θεσσαλονίκης λόγω μεγάλης φωτιά που ξέσπασε στο Βελεστίνο. Πύρινο μέτωπο και στην περιοχή του Αλμυρού

Η φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι σε αγροτοδασική έκταση στο Βελεστίνο Μαγνησίας, με την κινητοποίηση της Πυροσβεστικής να είναι μεγάλη και τους κατοίκους να να απομακρύνονται από το σημείο. Οι συνθήκες είναι δύσκολες δεδομένου ότι στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι και οι φλόγες έχουν φτάσει στα σπίτια.

Επί τόπου έχουν σπεύσει 18 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρο και έξι οχήματα, ενώ από αέρος επιχειρούν δύο ελικόπτερα.

Η μεγάλη πυρκαγιά στο Βελεστίνο στον δρόμο προς Αερινό είναι σε εξέλιξη ενώ υπάρχει ανησυχία για κτηνοτροφικές μονάδες που είναι κοντά στη φωτιά, σύμφωνα με το thenewspaper.gr

Έχουν εκκενωθεί τρία σπίτια και μία κτηνοτροφική μονάδα. Με μήνυμα του 112 οι κάτοικοι σε Βελεστίνο, Σέσκλο και Άγιο Γεώργιο Φερών κλήθηκαν να είναι σε ετοιμότητα. Παράλληλα, κλειστή είναι η Εθνική Αθηνών – Θεσσαλονίκης.

Στην περιοχή του Βελεστίνου βρίσκεται και το 304 ΠΕΒ, στρατιωτικό εργοστάσιο για την ανακατασκευή αρμάτων μάχης, οι εγκαταστάσεις του οποίου δεν απειλούνται από την πυρκαγιά που μαίνεται.

«Τα πρώτα σπίτια στην αρχή του Βελεστίνου θα εκκενωθούν, με τους κατοίκους να προωθούνται προς το κέντρο», είπε στο Magnesianews.gr ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ρήγα Φεραίου, Δημήτρης Παλληκάρης, τονίζοντας ότι η φωτιά εξακολουθεί να μαίνεται.

Στη φωτιά του Βελεστίνου σπεύδουν ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός και η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη.

«Αν συνεχιστεί να φυσάνε έτσι οι άνεμοι, τότε η φωτιά θα φτάσει στη θάλασσα για να σβήσει» λένε οι κάτοικοι.

Φωτιά ξέσπασε και στην περιοχή Κρόκιο του Αλμυρού και πιο συγκεκριμένα στο 293ο χλμ, η οποία πέρασε και την νησίδα της Εθνικής οδού. Επιχειρούν 7 οχήματα με 14 πυροσβέστες και 1 ελικόπτερο.
Υπό μερικό έλεγχο το τρίτο μέτωπο στην Αργαλαστή.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook