«Η μοίρα δεν σε άφησε να ολοκληρώσεις το έργο σου. Έφυγες πάνω στα χάλκινα φτερά σου. Η πολεμική αεροπορία έχασε ένα ικανότατο στέλεχος. Θα είμαστε πάντα δίπλα στην οικογένεια σου.», είπε μεταξύ άλλων ο διοικητής της 112 Πτέρυγας Μάχης, στην οποία υπηρετούσε ο 27χρονος ανθυποσμηναγός.

Με όλες τις τιμές έγινε το απόγευμα η κηδεία του 27χρονου πιλότου Περικλή Στεφανίδη , όπου παραβρέθηκε και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης . Τραγικές φογούρες οι γονείς του , συντετριμμένοι οι συμφοιτητές και συνάδελφοι του.

«Η οικογένεια σου, η οποία με περίσσευμα ψυχής σε στήριξε στο δύσκολο έργο σου, καμαρώνοντας την άξια πορεία σου, χάνει ξαφνικά ένα εκλεκτό τέκνο. Προχθές , 25 Ιουλίου 2023 πέρασες στην αιωνιότητα, πέρασες στην αθανασία.. Η παρτίδα μας σε κατατάσσει μεταξύ των ηρώων που θυσιάστηκαν για να αποκτήσει και να διατηρήσει την ακεραιότητα της» τόνισε μεταξύ άλλων, στον επικήδειο λόγο του ο διοικητής της Μοίρας, στην οποία υπηρετούσε o 27χρονος ανθυποσμηναγός.

Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε από τον μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.κ. Βαρνάβα, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου του Παλαιού Αγιονερίου Κιλκίς, παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά, του υπουργού Εθνικής ‘Αμυνας Νίκου Δένδια, της ηγεσίας των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας, συγγενών και φίλων του πιλότου, ο οποίος έπεσε ηρωικά στο καθήκον.

Στο τέλος της εξόδιου ακολουθίας μοιράστηκαν μπομπονιέρες.

Θλίψη και οδύνη στην κηδεία του 27χρονου ανθυποσμηναγού Περικλή Στεφανίδη, που έχασε τη ζωή του ενώ επιχειρούσε μαζί με τον κυβερνήτη Χρήστο Μουλά στο Canadair που συνετρίβη στην πυρκαγιά στον Πλατανιστό Καρύστου.

Οι γονείς του έφτασαν  στην εκκλησία κρατώντας την φωτογραφία του παιδιού τους ενώ ο πατέρας κρατούσε το πηλίκιο του γιού του και το σπαθί του.

Οι γονείς του, στενοί συγγενείς, φίλοι και συμμαθητές λένε το τελευταίο αντίο στον ήρωα πιλότο της Πολεμικής Αεροπορίας.

Η εξόδιος ακολουθία του πιλότου γίνεται τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Παλαιό Αγιονέρι Κιλκίς παρουσία και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Παρών και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας καθώς και οι αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο χώρος της εκκλησίας γέμισε από στεφάνια που έστειλαν συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι στον άτυχο πιλότο της Πολεμικής Αεροπορίας.

Λίγο πριν από τις 16:20 έφτασε στην εκκλησία το φέρετρο με τη σορό του Περικλή Στεφανίδη, τυλιγμένο με τη γαλανόλευκη σημαία.

Έξω από την εκκλησία έφτασε και το άγημα της Πολεμικής Αεροπορίας προκειμένου να αποδώσει τιμές στον Ανθυποσμηναγό Περικλή Στεφανίδη.

Ο 27χρονος μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, αλλά η καταγωγή του ήταν από το Παλαιό Αγιονέρι.

Η κηδεία του δεύτερου πιλότου του Canadair, του 34χρονου σμηναγού Χρήστου Μουλά, θα τελεστεί αύριο το πρωί στην εκκλησία του Αγίου Σεργίου στο Γαβαλοχώρι Αποκορώνα Χανίων.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook