Δραματική η κατάσταση στη Μαγνησία με τη φωτιά που ξέσπασε χτές και δεν λέει να κοπάσει.

Πυρκαγιά με συνεχείς εκρήξεις έχει εκδηλωθεί σε αποθήκη πυρομαχικών στη Νέα Αγχίαλο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, που μετέδωσε η ΕΡΤ πρόκειται για αποθήκες πυρομαχικών της Πολεμικής Αεροπορίας.

«Η πυρκαγιά μπήκε στον χώρο στρατοπέδου στην Νέα Αγχίλαο» σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση του ΓΕΕΘΑ.
Το χειρότερο σενάριο βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την ώρα στην περιοχή, όπου εκρήγνυνται βλήματα της ελληνικής αεροπορίας στις στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για την περιοχή Καράβα, όπου βρίσκονται οι αποθήκες πυρομαχικών, κοντά στην 111 πτέρυγα μάχης.

Νέες εκκενώσεις από Νέα Αγχίαλο και άλλα 8 χωριά

Συνεχείς οι αναζωπυρώσεις στη Μαγνησία με τη φωτιά  σε οικισμούς  να φτάνει  μέχρι την παραλία. Έχουν καεί πάνω από 50.000 στρέμματα καλλιεργήσιμης γης, ενώ μεγάλη είναι η ανησυχία και για τη  βάση της Πολεμικής Αεροπορίας στη Νέα Αγχίαλο

Στη Μαγνησία, μήνυμα από το 112 έλαβαν οι κάτοικοι σε Νέα Αγχίαλαο, Στουπί, Βελανιδιά, Μάραθο και Κριθάρια να εκκενώσουν προς τον Βόλο, καθώς μαίνεται η φωτιά στην ευρύτερη περιοχή του Σέσκλου και της Χρυσής Ακτής. Είχε προηγηθεί μήνυμα εκκένωσης σε κατοίκους της περιοχής Καστράκι προς Μικροθήβες.


Στην περιοχή πνέουν άνεμοι θυελλώδεις, 7 μποφόρ, με αποτέλεσμα την αναζωπύρωση ανατολικά-νοτιοανατολικά της περιοχής.

Συνολικά μηνυμα από το 112 έλαβαν οι κάτοικοι σε Καστράκι, Νέα Αγχίαλο, Σώρο, Χρυσή Ακτή Παναγιάς, Άγιο Γεώργιο, Στουπί, Βελανιδιά, Μάραθο και Κριθάρια.


Για την αντιμετώπιση των διάσπαρτων εστιών, που μέχρι στιγμής ελέγχονται, επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις οι οποίες ενισχύθηκαν με 38 πυροσβέστες και 16 οχήματα από τη Σερβία, ενώ από αέρος έχουν διατεθεί ώστε να επιχειρούν περιοδικά 5 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Στη μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς συμμετέχουν 5 πυροσβεστικά αεροσκάφη, 85 πυροσβεστικά οχήματα, 8 πεζοπόρα τμήματα, δεκάδες υδροφόρες του Δήμου Βόλου, αλλά και πολλές ιδιωτικές, καθώς και εκατοντάδες εθελοντές.


Σύμφωνα με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, το μέτωπο της φωτιάς που διασπάσθηκε προς δύο κατευθύνσεις και κύκλωσε επί της ουσίας τον Βόλο είχε περίμετρο που ξεπερνούσε τα 45 χιλιόμετρα και κατέκαψε πάνω από 50.000 στρέμματα καλλιεργήσιμες γης, αλλά και αγροτικές και δασικές εκτάσεις.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook