Φωτιά στη Νέα Αγχίαλο: Συγκλονιστικά βίντεο – ντοκουμέντα από τις εκρήξεις στην αποθήκη πυρομαχικών της Αεροπορίας

Απρόβλεπτες διαστάσεις πήρε η φωτιά στη Μαγνησία καθώς σήμερα βρέθηκε στο μάτι του πύρινου κλοιού μετά από αναζωπυρώσεις λόγω των ανέμων, η Νέα Αγχιάλος.
Ήδη λόγω της φωτιάς που πλησίαζε τα σπίτια αλλά και την αποθήκη πυρομαχικών του στρατοπέδου της Πολεμικής Αεροπορίας, εκκενώθηκαν η Νέα Αγχίαλος και 10 ακόμη χωριά. Δείτε εδώ την απομάκρυνση των ανθρώπων από την θάλασσα με σκάφη.
Στην περιοχή έφτασαν και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ καθώς οι εκρήξεις από το στρατόπεδο της Πολεμικής Αεροπορίας που μπήκε η φωτιά προκάλεσαν τεράστια αναστάτωση.
Λίγο μετά τις 17.30 το απόγευμα οι φλόγες έφτασαν σε αποθήκη πυρομαχικών της Πολεμικής Αεροπορίας, στη Νέα Αγχίαλο που βρίσκεται 4χλμ. βορειοδυτικά της Αγχιάλου και τυλίχθηκε στις φλόγες. Η αποθήκη πυρομαχικών βρίσκεται 6χλμ. από την 111 Πτέρυγα Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας.
Δείτε τις συγκλονιστικές εικόνες από τη στιγμή των μεγάλων εκρήξεων σε αποθήκη πυρομαχικών στη Νέα Αγχίαλο, όπου μαίνεται η φωτιά.
Συγκλονιστικό βίντεο αποτυπώνει τη στιγμή που το ωστικό κύμα από έκρηξη στην αποθήκη πυρομαχικών στη Νέα Αγχίαλο χτυπά δημοσιογράφο , η οποία φαίνεται τρομοκρατημένη.
Την ώρα που εκκένωναν τη Νέα Αγχίαλο μέσω θαλάσσης σημειώθηκε κι άλλη μεγάλη έκρηξη και στον ουρανό υψώθηκε ένα «μανιτάρι» καπνού. Κάτοικοι που βρίσκονταν στο σημείο περιέγραψαν με συγκλονιστικό τρόπο πώς βίωσαν τη στιγμή των εκρήξεων.
Επρόκειτο για μια δεύτερη μεγάλη έκρηξη από την αποθήκη πυρομαχικών και η κάμερα του ΣΚΑΪ κατέγραψε ζωντανά την συγκεκριμένη στιγμή.
Στην περιοχή υπάρχει μονάδα της Πολεμικής Αεροπορίας και βάση ελικοπτέρων. Όπως μεταδίδουν τα τοπικά ΜΜΕ, από τις εκρήξεις έχουν σπάσει τζάμια σε σπίτια και επιχειρήσεις. Το στρατόπεδο έχει εκκενωθεί, ώστε να μην κινδυνεύσουν οι ένστολοι και οι στρατιώτες.
Λίγο μετά τις 19:00, η ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, το ΓΕΕΘΑ και το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας έδωσαν εντολή προληπτικής απομάκρυνσης των μαχητικών αεροσκαφών F-16 που επιχειρούν από τις τρεις πολεμικές μοίρες της 111 Πτέρυγας Μάχης στη Νέα Αγχίαλο, λόγω των συνεχών εκρήξεων και της ανεξέλεγκτης πυρκαγιάς.
Ολες οι Ειδήσεις
- Συνεργασία του Atlantic Council με τον Όμιλο Antenna
- Τέμπη: Πρόταση 996 σελίδων με 36 κατηγορουμένους από τον εισαγγελέα Εφετών της Λάρισας – Σφοδρές αντιδράσεις από τους συγγενείς των θυμάτων
- Υβόννη Μπόσνιακ – Αντώνης Ρέμος: Το τρυφερό βίντεο για τα 7 χρόνια γάμου
- Αλίκη Βουγιουκλάκη: Πωλείται το σπίτι της Αλίκης Βουγιουκλάκη στη Στησιχώρου για 4 εκατ. ευρώ – Πλάνα από το διαμέρισμα
- Λάκης Λαζόπουλος: Σε μία παράσταση η μητέρα μου έβγαλε τη φωτογραφία του πατέρα μου να με ακούσει και αυτός
- Γιώργος Μαζωνάκης: Ο “κοριός” στο σαλόνι του σπιτιού του – «Οι κάμερες ήταν συνδεδεμένες με άγνωστα emails»
- Τόκιο 2025: Συγκλονιστικός ο Εμμανουήλ Καραλής πήρε το αργυρό με άλμα στα 6 μέτρα – Ανίκητος ο Ντουπλάντις με νέο παγκόσμιο ρεκόρ (βίντεο)
- Ελένη Βουλγαράκη για Φώτη Ιωαννίδη: Ο στόχος μου είναι να είμαι όσο πιο κοντά του γίνεται
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook