Μήνυμα εκκένωσης εστάλη από το 112 στους κατοίκους δύο περιοχών της Χίου εξαιτίας της πυρκαγιάς που ξέσπασε στο νησί αργά το βράδυ της Κυριακής. Οι πυροσβέστες δίνουν μάχη με τη φωτιά και αυτή την ώρα η εικόνα από την πυρκαγιά δείχνει καλύτερη.

Η φωτιά στη Χίο ξέσπασε όταν ανεφλέγη αυτοκίνητο στα πρανή του δρόμου

Ο οδηγός του αυτοκινήτου κρατείται με εισαγγελική εντολή και σήμερα πρόκειται να παρουσιαστεί στης Εισαγγελία Πρωτοδικών Χίου.

Οι πυροσβέστες έχουν εγκαταστήσει δίκτυο μέχρι και 1,5 χιλιόμετρο από τα πυροσβεστικά οχήματα.

Αυτή την ώρα η φωτιά παρουσιάζει καλύτερη εικόνα ωστόσο οι πυροσβέστες  δίνουν μάχη με τις φλόγες.

Για να γίνει αντιληπτή η δυσκολία παρέμβασης των πυροσβεστών αρκεί να σημειωθεί ότι οι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν εγκαταστήσει δίκτυο μέχρι και 1,5 χιλιόμετρο από τα πυροσβεστικά οχήματα μέσα σε δασώδεις εκτάσεις με κάθετο σε πολλές περιπτώσεις βραχώδες ανάγλυφο εδάφους.

Από χτες το βράδυ στη Χίο σήμανε συναγερμός μετά από φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή της Κατάβασης λίγο μετά τις 21.00 το βράδυ της Κυριακής.

Στο σημείο επιχειρούν 45 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 11 οχήματα. Η πυρκαγιά προκλήθηκε από τροχαίο ατύχημα. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά προς το παρόν δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή αλλά το πρωί εστάλη μήνυμα από το 112 σε κατοίκους δύο περιοχών να απομακρυνθούν προς τη Βολισσό.

Η φωτιά προκλήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, από όχημα το οποίο τυλίχθηκε στις φλόγες στην περιοχή της Κατάβασης. Στο σημείο έσπευσε η Πυροσβεστική ωστόσο οι φλόγες πέρασαν στην προκείμενη χορτολιβαδική έκταση και η φωτιά επεκτάθηκε.

Ο οδηγός του οχήματος βρίσκεται στο νοσοκομείο της Χίου με ελαφρά τραύματα. Του διενεργήθηκε έλεγχος μέθης, και το αποτέλεσμα βγήκε θετικό. Με εντολή εισαγγελέα μάλιστα συνελήφθη και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Διερνεργείται προανάκριση από το ΑΤ Καρδαμυλίων.

Φωτιά στη Χίο: Η πυρκαγιά δεν έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις

Προς το παρόν η κατάσταση στο μέτωπο της πυρκαγιάς δεν είναι ανησυχητική, σύμφωνα με το ΠΣ.

Το ρεπορτάζ του MEGA:

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα, Δευτέρα 31 Ιουλίου, οι νομοί Χίου, Σάμου και η Λέσβος είναι σε πολύ υψηλό βαθμό επικινδυνότητας (κατηγορία 4) για εκδήλωση πυρκαγιάς, σύμφωνα με το χάρτη που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook