Επεισόδιο με πυροβολισμό ληστή από αστυνομικό σημειώθηκε στην οδό Λένορμαν. Ο ληστής απείλησε με μαχαίρι τους αστυνομικούς και ένας εξ αυτών τον πυροβόλησε στην κοιλιά.

Αυτόπτης μάρτυρας που εργάζεται σε κοντινή απόσταση από το σημείο όπου εκτυλίχθηκε το αιματηρό περιστατικό μίλησε σε δημοσιογράφους. Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά οι αστυνομικοί του φώναζαν να σταματήσει, αλλά ο δράστης άρχισε να τρέχει και στη συνέχεια ακούστηκαν δυο πυροβολισμοί.

«Είδα το περιπολικό, ο αστυνομικός τον άφησε να βγει απ’ έξω και του έλεγε να σταματήσει, αλλά εκείνος δεν σταμάταγε και προχώρησε προς τα πέρα. Αμέσως μετά ακούστηκαν οι δυο πυροβολισμοί», τόνισε

Το αιματηρό επεισόδιο εκτυλίχτηκε στις 11.15 όταν ένοπλος άνδρας Αλβανικής καταγωγής, εισέβαλε για ληστεία σε κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας επί της οδού Αχιλλέως στο κέντρο της Αθήνας. Αφού απέσπασε 4000 ευρώ, όπως ανέφερε η υπάλληλος της τράπεζας, τράπηκε σε φυγή.

Ωστόσο κατά τη διαφυγή του η υπάλληλος πάτησε το κουμπί συναγερμού, και άμεσα στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί της ομάδας Δίας και περιπολικά της Άμεσης Δράσης.

Αρχικά τον 40χρονο δράστη καταδίωξε αστυνομικός εκτός υπηρεσίας και ο διευθυντής ασφαλείας του υποκαταστήματος, οι οποίοι και ενημέρωσαν την Άμεση Δράση για το σημείο που βρίσκονταν.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν τον δράστη στη διασταύρωση των οδών Λένορμαν και Παλαμιδίου. Εκεί ο δράστης τους απείλησε με ένα μαχαίρι και ακολούθησε συμπλοκή κατά την οποία ένας από τους αστυνομικούς φέρεται να πυροβόλησε τον άνδρα τραυματίζοντάς τον στην κοιλιακή χώρα.

Ο άνδρας μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό όπου και νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση με τραύματα στην κοιλιά.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ
Τις συνθήκες κάτω από τις οποίες αστυνομικός πυροβόλησε τον δράστη ληστείας στον Κολωνό αναφέρει το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, σε ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγο, στην οποία επισημαίνει ότι ο αστυνομικός, μαζί με ακόμα έναν συνάδελφό του, δέχθηκαν επίθεση και βρίσκονταν σε άμυνα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Πρωινές ώρες σήμερα, σε κατάστημα Τράπεζας στην περιοχή της Ομονοίας, ενεργοποιήθηκε από υπάλληλο της Τράπεζας το κουμπί πανικού για εν εξελίξει ληστεία.

Αστυνομικός, ευρισκόμενος εκτός υπηρεσίας, έξωθεν του καταστήματος την ώρα της ληστείας και από κοινού με τον διευθυντή ασφαλείας της τράπεζας, ακολούθησαν πεζοί τον δράστη, ο οποίος εξήλθε του καταστήματος έχοντας αφαιρέσει χρηματικό ποσό, ενημερώνοντας παράλληλα το κέντρο της Άμεσης Δράσης.

Άμεσα κατέφθασαν αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., καθώς και περιπολικό της Άμεσης Δράσης. Ο δράστης, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε χρηματικό ποσό, αποπειράθηκε με αιχμηρό αντικείμενο να τραυματίσει δύο αστυνομικούς, ένας εκ των οποίων έκανε, αμυνόμενος, χρήση του υπηρεσιακού του οπλισμού, τραυματίζοντας τον δράστη.

Από το σημείο διερχόταν ιδιωτικό ασθενοφόρο, το οποίο ακινητοποιήθηκε από τους αστυνομικούς για να παραλάβει τον δράστη, ο οποίος μεταφέρθηκε στο Γ.Ν.Α. Ευαγγελισμός.

Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook