Με το όπλο να παραμένει άφαντο, εντείνεται το θρίλερ για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε η 58χρονη Γερμανίδα.

Ο σύζυγος της 58χρονης Γερμανίδας ήταν αυτός που τη βρήκε νεκρή στο σπίτι όπου παραθέριζαν στην περιοχή Μηλίνα του νοτίου Πηλίου, αλλά αρχικά ο θάνατός της αποδόθηκε σε παθολογικά αίτια.
Ωστόσο μετά την ιατροδικαστική έκθεση η γυναίκα πυροβολήθηκε πισώπλατα από όπλο 22 mm και υπέστη βλάβη σε πνεύμονα και καρδιά.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας εξετάζουν εξονυχιστικά τον 62χρονο σύζυγο της, επίσης Γερμανό, o ο οποίος ειδοποίησε 4 με 5 ώρες μετά το θάνατο της.

Αν και οι αστυνομικοί ερευνούν τις σχέσεις που είχε το ζευγάρι αναζητώντας πιθανότατα κίνητρο για να βάλουν το σύζυγο στο κάδρο των υπόπτων , δεν φάινεται να προκύπτει κάτι σε βάρος του.

Επίσης ελέγχθηκαν εξονυχιστικά, βάρκες, ποιμνιοστάσια και το σπίτι που διαμένουν, χωρίς να εντοπιστεί το 22αρι πιστόλι που προκάλεσε τον θανάσιμο τραυματισμό της Γερμανίδας τουρίστριας.

Η γυναίκα αρχικά είχε θεωρηθεί πως είχε καταλήξει από αιφνίδιο θάνατο αλλά σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, «η γυναίκα έφερε τραύμα εισόδου βλήματος στην αριστερή οπίσθια θωρακική επιφάνεια, με φορά από πίσω προς τα εμπρός και ανωφερή πορεία».

Η ιατροδικαστική έκθεση

«Κατά την ιατροδικαστική εξέταση της θανούσης διαπιστώθηκε ότι αυτή θέλει τραύμα ως επί πύλης εισόδου βλήματος στην αριστερή οπίσθια θωρακική επιφάνεια, με φορά από πίσω προς τα εμπρός και με ανωφερή πορεία. Η πορεία του βλήματος διαπερνά το 9– 10 μεσοπλεύριο διάστημα, τον κάτω λοβό του αριστερού πνεύμονα, το περικάρδιο, το οπίσθιο τοίχωμα της αριστερής κοιλίας της καρδιάς, το πρόσθιο τοίχωμα της αριστερής κοιλίας της καρδιάς – (διαμπερές τραύμα καρδιάς), το δεύτερο– τρίτο μεσοπλεύριο διάστημα, τα μαλακά μόρια άνωθεν του αριστερού μαστού, χωρίς πύλη εξόδου. Συναφώς αναφέρεται ότι πρόκειται για βολίδα πυροβόλου όπλου, μικρού διαμετρήματος, πιθανόν 22mm. Η πύλη εισόδου δεν ήταν εμφανής. Το φόρεμα της θανούσης φέρει αντίστοιχα στο σημείο πολύ μικρή οπή», γράφει στην αναφορά της.

Η εξήγηση για το ότι το θανατηφόρο τραύμα δεν εντοπίστηκε εξ αρχής, οφείλεται στο γεγονός ότι τα βλήματα των 22 χιλιοστών είναι αρκετά διατρητικά, όμως δεν αφήνουν μεγάλη οπή στο σημείο διείσδυσης, ούτε προκαλούν μεγάλη αιμορραγία.

Η αναφορά της ΕΛ.ΑΣ 
Η αναφορά της ΕΛ.ΑΣ. για το περιστατικό αναφέρει τα εξής: «Στην από 24 Ιουλίου 2023 σημαντική αναφορά του Αστυνομικού Τμήματος Νοτίου Πηλίου Μαγνησίας και από την 25 Ιουλίου 2023 πρωινή αναφορά συμβάντων της υπηρεσίας μας, αναφέρθηκε ο αιφνίδιος θάνατος της B.S γεννηθείσας στις 13 Νοεμβρίου 1964 στο Zeibrucken Γερμανίας, προσωρινής κάτοικου Μηλίνας του Δήμου Πηλιου και συγκεκριμένα ότι αυτή ανευρέθη πεσμένη, χωρίς τις αισθήσεις της, εντός αύλειου χώρου της οικίας που κατοικούσε προσωρινά με τον σύζυγό της B.L ο οποίος είναι γεννηθείς το 1961 στη Γερμανία με τον οποίο διέμενε στην Ελλάδα. Στο σημείο μετέβη ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ με συνοδό γιατρό του Κέντρου Υγείας Αργαλαστής όπου διαπίστωσε το θάνατό της, ενώ παραγγέλθηκε νεκροψία-νεκροτομή στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λάρισας. Σε συνέχεια των ανωτέρω, σήμερα 26 Ιουλίου 2023 και περί ώρα 10:30, ενημερώθηκε ο αναπληρωτής διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Νοτίου Πηλίου από την ιατροδικαστή κυρία Κούση Χρυσαυγη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λάρισας για την ιατροδικαστική εξέταση της θανούσης».

Το άλλο ενδεχόμενο είναι η άτυχη γυναίκα να χτυπήθηκε από αδέσποτη σφαίρα αν και η φορά του βλήματος δεν ταιριάζει με τα στοιχεία της ιατροδικαστικής έκθεσης. Ένα άλλο σενάριο είναι το όπλο που δεν έχει βρεθεί να εκπυρσοκρότησε αλλά τότε ο δράστης θα έπρεπε να βρίσκεται σχετικά κοντά στο θύμα

Η έρευνα των αρχών συνεχίζεται μέχρι να βρεθεί ο δράστης της δολοφονίας της άτυχης γυναίκας.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook