Πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 6 το απόγευμα της Τετάρτης (2/08) σε δασική έκταση, στα όρια της πόλης της Δεσκάτης στα Γρεβενά.

Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική για φωτιά που ξέσπασε στα Γρεβενά.

Σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες, η φωτιά που καίει πευκοδάσος κοντά στον οικισμό στη Δεσκάτη Γρεβενών ,λίγο μετά τις 9 το βράδυ οριοθετήθηκε .

Μετά από συντονισμένες προσπάθειες των επίγειων και εναέριων δυνάμεων, το μέτωπο κοντά στη Δεσκάτη περιορίστηκε, ωστόσο οι φλόγες συνεχίζουν το καταστροφικό τους έργο στην πλαγιά του βουνού, με κατεύθυνση προς την κορυφή.

Σε δηλώσεις του ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Μπάμπης Ορφανίδης ανέφερε ότι οι κατοικίες της πόλης, που γειτνιάζουν με το μέτωπο της φωτιάς δεν διατρέχουν κανένα κίνδυνο καθώς η φωτιά κατευθύνεται βορειοανατολικά της πόλης καίγοντας πευκοδάσος που βρίσκεται στα όρια με τον Νομό Κοζάνης.

Η φωτιά καίει πευκοδάσος, πάνω από τον οικισμό της Δεσκάτης Γρεβενών, και στο σημείο επιχειρούσαν το απόγευμα  40 πυροσβέστες με 13 οχήματα, 2 πεζοπόρα τμήματα και 4 ελικόπτερα. Στην περιοχή πνέουν νοτιοδυτικοί άνεμοι εντάσεως 2 – 3 μποφόρ.

Η κατάσταση περιγράφεται από τον δήμαρχο Δεσκάτης, Δημήτριο Κορδίλα, στο e-ptolemeos.gr ως “δραματική”, καθώς το σημείο είναι δύσβατο, κάτι που δυσκολεύει την πρόσβαση των επίγειων δυνάμεων της πυροσβεστικής.

Ωστόσο αν και δεν έχει αποφευχθεί ακόμη ο κίνδυνος, για την ώρα (19.30΄) δεν υπάρχει ενδεχόμενο εκκένωσης του οικισμού και άμεση απειλή, όπως λένε οι πληροφορίες, σύμωνα με το e-ptolemeos.gr.

Επί ποδός είναι και οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, όπως και του Δήμου Δεσκάτης.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook