Επεισοδιακή καταδίωξη του 35χρονου που κατέβασε την ελληνική σημαία και σήκωσε την βουλγαρική στο λιμάνι της Καβάλας

Ο 35χρονος Βούλγαρος που κατέβασε την ελληνική σημαία και ύψωσε τη βουλγαρική στο λιμάνι της Καβάλας, συνελήφθη, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και τον ανακριτή και αφέθηκε ελεύθερος αλλά του επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Σύμφωνα με το kavalanews.gr ο Βούλγαρος κατά την αρχική του σύλληψη έβριζε τους λιμενικούς αντιστάθηκε σθεναρά και φώναζε «εδώ είναι Βουλγαρία»

Η επίσημη ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος αναφέρει τα εξής για αυτό το περιστατικό:

«Στη σύλληψη ενός 35χρονου αλλοδαπού προέβησαν, μεσημβρινές ώρες χθες, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας, για παράβαση των άρθρων 167, 191Α και 361 του Π.Κ.

Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω προέβη στην υποστολή της ελληνικής σημαίας από τον ιστό που βρίσκεται στο νότιο λιμενοβραχίονα του λιμένα Καβάλας πετώντας την κάτω, ενώ ύψωσε σημαία άλλης χώρας και στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή μη συμμορφούμενος στις εντολές των στελεχών της οικείας Λιμενικής Αρχής, ενώ αντιστάθηκε σθεναρά στη σύλληψη του προβαίνοντας σε εξύβριση.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας».

Μετά την απαγγελία των κατηγοριών ο 35χρονος αφέθηκε ελεύθερος αλλά του είχε απαγορευτεί η έξοδος από την χώρα. Ωστόσο δεν πτοήθηκε και με το αυτοκίνητο του και παρότι του είχαν αφαιρεθεί οι πινακίδες προσπάθησε να το σκάσει στη Βουλγαρία. Ωστόσο σε μπλόκο στη Δράμα δεν σταμάτησε, ακολούθησε καταδίωξη και τελικά στον συνέλαβαν στη Εξοχή . Κρατείται και θα αντιμετωπίσει και νέες κατηγορίες.

Ο 35χρονος σύμφωνα με τις πληροφορίες είναι γνωστός στις ελληνικές και τις βουλγαρικές αρχές για την εξτρεμιστική του δράση και τη διασύνδεσή του με εθνικιστικές ομάδες.

Ο Βούλγαρος υποστηρίζει πως η Καβάλα και οι περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας ανήκουν στη γειτονική χώρα και όχι στην Ελλάδα.

Για το θέμα έχει υπάρξει παρέμβαση και από το Υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο βρίσκεται σε επαφή με τη βουλγαρική πλευρά.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook