Δύσκολη αναμένεται να είναι η νύχτα λόγω της φωτιάς που έχει ξεσπάσει στον Ασπρόπυργο κοντά στο φράγμα του Μόρνου και μαίνεται σε δύσβατο σημείο.

Φωτιά έχει ξεσπάσει σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Σοφό στον Ασπρόπυργο Αττικής. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά έχει εκδηλωθεί πάνω από τον καταυλισμό στο Σοφό.

Στο σημείο επιχειρούν μέχρι στιγμής 100 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 22 οχήματα, ενώ από αέρος επιχειρούσαν 7 ελικόπτερα και 4 αεροσκάφη. Παράλληλα, συνδράμουν στο έργο 30 Ρουμάνοι πυροσβέστες.

Το σημείο στον Ασπρόπυργο είναι δύσβατο και γίνονται προσπάθειες ώστε να μη ξεφύγει η φωτιά προς το βουνό.

Επίσης το έργο των πυροσβεστών γίνεται πιο δύσκολο καθώς φυσάει νοτιάς.

Αναλυτικά η ενημέρωση της Πυροσβεστικής:
Στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα το απόγευμα σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Σοφός Αττικής πλησίον του φράγματος του Μόρνου, βόρεια – βορειοδυτικά του Ασπροπύργου, επιχειρούν 100 πυροσβέστες με 8 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 22 οχήματα, συμπεριλαμβανομένων 30 πυροσβεστών με 4 οχήματα από τη Ρουμανία ενώ από αέρος επιχείρησαν μέχρι το τελευταίο φως 4 αεροσκάφη και 7 ελικόπτερα εκ των οποίων το 1 για το συντονισμό τους.

Συνδρομή παρέχουν, εθελοντές πυροσβέστες, εθελοντικές ομάδες Πολιτικής Προστασίας, δασοφύλακες του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και υδροφόρες της Περιφέρειας, ενώ έχουν κινητοποιηθεί μηχανήματα έργου για τη διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών.

Οι φωτιές σε Ξάνθη και Λάρισα

Την ίδια στιγμή μεγάλης έκτασης φωτιές έκαιγαν και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Στην Ξάνθη, στην περιοχή Μαγγάνων επιχειρούν 17 πυροσβέστες με πέντε οχήματα, όπως και τέσσερα εναέρια μέρα, ένα ελικόπτερο και τρία αεροσκάφη.

Στη Λάρισα, στα Φάρσαλα, το πύρινο μέτωπο – που έχει τεθεί πλέον υπό έλεγχο – ξέσπασε σε δύσβατο σημείο.

Η φωτιά έκαιγε θαμνώδη έκταση χωρίς να απειλούνται κατοικίες. Στο σημείο επιχειρούσαν 14 πυροσβέστες με έξι οχήματα και δύο αεροσκάφη.

Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς την Κυριακή σε Αττική, Εύβοια, Μαγνησία και Κρήτη

Πολύ υψηλός εκτιμάται ότι θα είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε πολλές περιοχές της χώρας αύριο, Κυριακή, σύμφωνα με τον χάρτη που δημοσιεύει η Πολιτική Προστασία.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook