Συνολικά 37 δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο, οι περισσότερες εκ των οποίων αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, σύμφωνα με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής.

Ωστόσο παραμένει η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής για τις φωτιές που εκδηλώθηκαν νωρίτερα στη στην περιοχή Θαλασσιά Ξάνθης και σε δύσβατο σημείο στον Όλυμπο στην πλευρά της Λάρισας πάνω από την τοποθεσία Μπεχτέσι, στην κοινότητα Καρυάς Ελασσόνας σε δύσβατη πευκόφυτη περιοχή.

Φωτιά στον Όλυμπο
Στην Καρυά Ελάσσονας, στον Όλυμπο, αυξήθηκαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής και πλέον 35 πυροσβέστες επιχειρούν στο σημείο, με 5 οχήματα και 3 πεζοπόρα τμήματα. Από αέρος, επιχειρούν 2 ελικόπτερα και 3 αεροσκάφη…

Φωτιά στην Ξάνθη
Νωρίτερα μία ακόμη φωτιά εκδηλώθηκε σε ελαιώνες και καλαμιές, στην περιοχή Θαλασσιά Ξάνθης. Εκτός από τις επίγειες δυνάμεις, σηκώθηκαν και δύο αεροσκάφη βοηθώντας στις προσπάθειες κατάσβεσης. Στο σημείο πήγαν 21 πυροσβέστες με 6 οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα και σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, έχουν θέσει τη φωτιά υπό μερικό έλεγχο.

Φωτιά σε δύσβατο σημείο  και στη Ροδόπη
Φωτιά  εκδηλώθηκε και σε δύσβατο σημείο στη Ροδόπη, στην περιοχή Αρδεία.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Πυροσβεστικής, επιχειρούν 35 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπέρου τμήματος και 13 οχήματα.

Από αέρος επιχειρούν πέντε εναέρια μέσα, δύο αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα.

Πυροσβεστική: 37 δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο
Συνολικά 37 δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο, οι περισσότερες εκ των οποίων αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, σύμφωνα με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής.

Όπως αναφέρει η Πυροσβεστική, τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Τέλος, η Πυροσβεστική καλεί όλους τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια να ακολουθούν τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook