Προφυλακίστηκε ο Ιταλός μαφιόζος που καταζητείτο με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για στενές σχέσεις με την Καμόρα

Στις φυλακές Κέρκυρας οδηγήθηκε τη Δευτέρα (08.06.23) ο 60χρονος Ιταλός μαφιόζος που έμενε και εργαζόταν στο νησί ως σεφ, και κατηγορείται για σχέσεις με την Καμόρα, μετά την απολογία του στον εισαγγελέα του νησιού.

Ο εισαγγελέας διέταξε την κράτηση του Ιταλού μαφόζιου σεφ που κατηγορείται για τις σχέσεις του με την ιταλική μαφία και συγκεκριμένα ως ο άνθρωπος που ξέπλενε το βρώμικο χρήμα της Καμόρα.

Πλέον, για την υπόθεση της έκδοσής του ή μη θα αποφασίσει το δικαστικό συμβούλιο, αφού πρώτα λάβει γνώση της δικογραφίας που θα πρέπει να αποστείλουν οι ιταλικές δικαστικές αρχές στις αντίστοιχες ελληνικές.

Ο 60χρονος Vincenzo La Porta ήταν φυγόδικος από το 2012 καθώς είχε καταδικαστεί με ποινή φυλάκισης 14 ετών και 4 μηνών για ξέπλυμα χρήματος της μαφίας και επιχειρηματικές απάτες.

Φέρεται να είχε σχέσεις με την μαφιόζικη οργάνωση Καμόρα και συμπεριλαμβάνεται στην λίστα των 100 επικίνδυνων φυγόδικων του Υπουργείου Εσωτερικών της Ιταλίας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Corriere Della Sera o 60χρονος Ιταλός μαφιόζος έμενε στην Κέρκυρα επί μία δεκαετία και συγκεκριμένα στην περιοχή Γουβιά. Ζούσε μαζί με την σύντροφό του, ενώ είχε και ένα παιδί. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο 60χρονος δούλευε σαν μάγειρας σε ιταλικό εστιατόριο στο κέντρο του νησιού.

Μάλιστα όπως γράφει η ιταλική εφημερίδα «προδόθηκε» από μια φωτογραφία όπου πανηγύρισε για τη νίκη της Νάπολη στο μπαλκόνι ενός εστιατορίου στην Κέρκυρα. Μάλιστα οι Ιταλοί καραμπινιέροι που τον ψάχνουν τόσα χρόνια τον αναγνώρισαν παρά το γεγονός ότι φορούσε ένα μπλέ κασκέτο.

Δεν θέλει να εκδοθεί στην Ιταλία

Ο ίδιος μετά τη σύλληψή του στη Γουβιά της Κέρκυρας το πρωί της Παρασκευής (04.08.23) υποστήριξε στις ελληνικές Αρχές πως αν εκδοθεί στη χώρα του, η οικογένειά του θα καταστραφεί.

Όπως είπε, την τελευταία δεκαετία έκανε στροφή 180 μοιρών στη ζωή του και από στέλεχος της Καμόρα που ξέπλενε το βρώμικο χρήμα της εγκληματικής οργάνωσης, άλλαξε ζωή και πλέον εργάζεται ως σε σεφ στην Κέρκυρα και έχει αφήσει πίσω του την παρανομία.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook