Μεγάλες είναι οι ελπίδες ότι DNA και δακτυλικά αποτυπώματα θα αποκαλύψουν τον δράστη ή τους δράστες της δολοφονίας του νεαρού οπαδού της ΑΕΚ

Τα στελέχη των Εγκληματολογικών Ερευνών εξετάζουν τα ρούχα του άτυχου 29χρονου Μιχάλη Κατσούρη που δολοφονήθηκε από τους χούλιγκανς της Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Στόχος τους, η συλλογή γενετικού υλικού (DNA) από τον δράστη ή τους δράστες της δολοφονίας του.
Παράλληλα, εξετάζουν DNA και δακτυλικά αποτυπώματα που έχουν αφήσει στο σώμα του, με αντιστοίχιση δακτυλικών αποτυπωμάτων από τους συλληφθέντες σε μια προσπάθεια ταυτοποίησης.

Το χρονικό της επίθεσης
Ο 29χρονος Μιχάλης βρήκε μαρτυρικό θάνατο έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια όταν 150 οπαδοί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ σε συνεργασία με Έλληνες οπαδούς το βράδυ της Δευτέρας, σκόρπισαν τον τρόμο και το θάνατο.

Ο οπαδός της ΑΕΚ δέχτηκε μαχαιριά στη βραχιόνια αρτηρία από τους αδίστακτους χούλιγκανς της Ντινάμο Ζάγκρεμπ. Το χτύπημα τον πέτυχε σε αρτηρία στο μπράτσο και του προκάλεσε ακατάσχετη αιμορραγία. Ο τραυματισμός ήταν μοιραίος και προκάλεσε το θάνατό του.

Σαν να μην έφτανε αυτό, όταν ο 29χρονος οπαδός της ΑΕΚ έπεσε αιμόφυρτος στο έδαφος, άλλοι χούλιγκανς της Ντινάμο Ζάγκρεμπ πήγαν από πάνω του και τον χτυπούσαν με ρόπαλα στο κεφάλι.

Δεν τους σταμάτησε κανείς
Στις 23:05 ξεκίνησαν οι επιθέσεις των χούλιγκανς όταν εμφανίστηκαν στην συμβολή των οδών Κιουταχείας και Πατριάρχου Κωνσταντίνου οι 150 Κροάτες ήρθαν με πούλμαν στην Ελλάδα και έφθασαν ανενόχλητοι, από διαφορετικές κατευθύνσεις και με οργανωμένο σχέδιο, έως και το γήπεδο της ΑΕΚ.

Όλοι τους κρατούσαν μαχαίρια, ρόπαλα και καδρόνια και αμέσως ξεκίνησαν επιθέσεις στους δρόμους γύρω από το γήπεδο, αλλά και έξω από αυτό. Εκεί και στους γύρω δρόμους επιτέθηκαν κατά των φίλων της ομάδας αλλά και πολιτών που κάθονταν σε καφετερίες με τα βίντεο να είναι σοκαριστικά.

Μετά την φονική επίθεση δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ που έφτασαν στο σημείο, συνέλαβαν 98 χούλιγκανς, Κροάτες στην πλειοψηφία τους.

Συλλήψεις Κροατών στα σύνορα σε Εύζωνες και Κακαβιά ενώ προσπαθούσαν να το «σκάσουν»

Εν τω μεταξύ η Αστυνομία συνεχίζει τους εξονυχιστικούς ελέγχους και προσαγωγές Κροατών στην Αθήνα, αλλά και όσων επιχειρούν να φύγουν από την χώρα, από τα συνοριακά περάσματα, όπου έχουν δοθεί αυστηρές εντολές να εξετάζονται με μεγάλη προσοχή.

Γύρω στις 16.00 το απόγευμα προσήχθη στον συνοριακό σταθμό στην Κακαβιά ένας 20χρονος Κροάτης, ο οποίος επέβαινε σε λεωφορείο για τα Τίρανα και κρατείται προκειμένου να εξακριβωθεί αν εμπλέκεται στα χθεσινά επεισόδια.
Επίσης, στους Ευζώνους συνελήφθησαν επτά Κροάτες που έφευγαν από την Ελλάδα. Σε βάρος τους δεν προέκυψαν στοιχεία για ανάμειξη στα χτεσινά επεισόδια, αλλά στο όχημα που επέβαιναν βρέθηκαν μαχαίρια, γι’ αυτό κρατούνται και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Επίσης, νωρίτερα στους Αμπελοκήπους έγιναν συνολικά εννέα προσαγωγές Κροατών, οι οποίοι οδηγήθηκαν στην ΓΑΔΑ, αλλά αφέθηκαν ελεύθεροι, καθώς διαπιστώθηκε ότι δεν έχουν καμία σχέση με την ομάδα των χούλιγκαν.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook