Άλλοι 5 Κροάτες που συμμετείχαν στα αιματηρά επεισόδια της Νέα Φιλαδέλφειας προσπάθησαν να το «σκάσουν» στην Ιταλία και συνελήφθησαν

Οι 94 Κροάτες χούλιγκαν που συνελήφθησαν αρχικά για τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια οδηγήθηκαν με δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στα δικαστήρια της πρώην  Σχολής Ευελπίδων, όπου ο εισαγγελέας θα τους απαγγείλει κατηγορίες για τη δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή αλλά και για τη συμμετοχή τους στα έκτροπα έξω από την Opap Arena.

Ο κόσμος που είχε συγκεντρωθεί ξέσπασε σε συνθήματα  μόλις είδε τους χούλιγκαν μέσα στα οχήματα της Αστυνομίας, φωνάζοντας μεταξύ άλλων «δεν θα φύγετε από εδώ, φασίστες, δολοφόνοι, γ… τον Χίτλερ, φάγατε το παιδί».

Ήδη από το πρωί δυο κλούβες της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκονται παρατεταγμένες για λόγους ασφαλείας στο προαύλιο των δικαστηρίων, ενώ η μεταγωγή των συλληφθέντων έγινε σε τρεις μεγάλες κλούβες και ένα άσπρο λεωφορείο συνοδεία μηχανών της αστυνομίας και περιπολικών.

Με κάθε μέσο οι Κροάτες χούλιγκαν, που δεν έχουν συλληφθεί προσπαθούν να διαφύγουν από τη χώρα μας.

Πέντε Κροάτες ακόμη συνελήφθησαν χθες στην Θεσπρωτία, για την δολοφονία του 29χρονου οπαδού της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, καθώς προσπαθούσαν να διαφύγουν στην Ιταλία όταν τους εντόπισαν οι αστυνομικές δυνάμεις.

Στο μεταξύ σήμερα αντιμέτωποι με τον εισαγγελέα θα βρεθούν οι 94 από τους 104 συνολικά συλληφθέντες για τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ που κατέληξαν στην δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη Κατσούρη και στον  τραυματισμό άλλων 10 συνολικά ατόμων με τρείς Έλληνες οπαδούς της Κιτρινόμαυρης ομάδας, να είναι σε πιο σοβαρή κατάσταση.

Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες – Τα ρίχνουν στους Έλληνες
Στον εισαγγελέα οδηγούνται αυτή την ώρα οι 94 από τους 104 -έως τώρα- συλληφθέντες για τα αιματηρά επεισόδια που έγιναν το βράδυ της Δευτέρας στη Νέα Φιλαδέλφεια έξω από την «Opap Arena» που είχαν ως απολογισμό τον θάνατο ενός φίλου της ΑΕΚ, του Μιχάλη Κατσούρη, και τον τραυματισμό ακόμη δέκα ατόμων.

Η ΕΛΑΣ φοβάται το ενδεχόμενο αντιποίνων και έτσι η μεταφορά των Κροατών χούλιγκανς της Ντινάμο Ζάγκρεμπ στον εισαγγελέα θα γίνει υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Οι χούλιγκανς της Ντινάμο Ζάγκρεμπ που αιματοκύλισαν τον χώρο έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ προχθές το βράδυ και σκότωσαν με μαχαίρι τον Μιχάλη Κατσουρή, δείχνουν να τηρούν σκληρή και ψυχρή στάση και λένε ότι ήρθαν στην Ελλάδα απλά για να στηρίξουν ψυχολογικά την ομάδα τους. Υποστηρίζουν μάλιστα ότι δεν προκάλεσαν οι ίδιοι τα επεισόδια αλλά οι Έλληνες!

Γίνεται λήψη DNA
Στο μεταξύ τα ρούχα του 29χρονου θύματος της μανίας των Κροατών χούλιγκαν ερευνώνται από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της Ασφάλειας για δακτυλικά αποτυπώματα και DNA, στοιχεία που θα οδηγήσουν στην αποκάλυψη του ή των δραστών της δολοφονίας.

Στην κατεύθυνση αυτή οι Αστυνομικοί οδηγούν τους συλληφθέντες σε ειδικό χώρο για την λήψη DNA προκειμένου να γίνει ταυτοποίηση.

Επιπλέον, κρίσιμο για την ταυτοποίηση του δράστη θεωρείται και το οπτικοακουστικό υλικό που θα συγκεντρωθεί από κάμερες ασφαλείας καταστημάτων αλλά και του γηπέδου, με την έρευνα να έχουν αναλάβει αξιωματικοί της υποδιεύθυνσης αντιμετώπισης αθλητικής βίας.


Σημαντικό αξιολογείται και το υλικό που θα συγκεντρωθεί από τις κάμερες κατά μήκος των εθνικών οδών, οι οποίες έχουν αποτυπώσει το ταξίδι των Κροατών.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας:
Το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ανακοίνωσε πως χθες, τις βραδινές ώρες, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας προχώρησαν συνέλαβαν πέντε Κροάτες σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας.

Οι πέντε άνδρες ήταν έτοιμοι να πάρουν το πλοίο με προορισμό το λιμάνι Μπάρι Ιταλίας αλλά τελικά δεν κατάφεραν να δικαιολογήσουν τον λόγο και τη διάρκεια παραμονής τους στη χώρα. Οι ίδιοι δήλωσαν πως έκαναν διακοπές στην Ελλάδα και επιστρέφουν στη χώρα τους χωρίς να έχουν αποσκευές.

Οι πέντε Κροάτες ήταν ηλικίας 25, 41,29, 25 και 31 ετών και κρίθηκαν ύποπτοι για πιθανή συμμετοχή τους στα επεισόδια. Έτσι, ειδοποιήθηκε η υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας και παραδόθηκαν στην αστυνομία προκειμένου προσαχθούν στο Αστυνομικό Τμήμα Ηγουμενίτσας.

Το πρωί της Τετάρτης, η προσαγωγή μετετράπη σε σύλληψη καθώς από τις έρευνες κατά την διάρκεια της νύχτας διαπιστώθηκε πως είχαν όντως συμμετοχή στα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook