Βαριές κατηγορίες στις οποίες περιλαμβάνεται και αυτή της δολοφονίας του 29χρονου οπαδού της ΑΕΚ απήγγειλε ο εισαγγελέας στους 104 Κροάτες για τα αιματηρά επεισόδια.

Η ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος των 104 συλληφθέντων για τα αιματηρά επεισόδια έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, είναι γενική και θα προσωποποιηθεί κατά την πορεία των ανακρίσεων και αφού βγούν τα αποτελέσματα των εγκληματολογικών ερευνών.

Η δίωξη που ασκήθηκε στους συνολικά 104 κατηγορούμενους που περιλαμβάνονται στη δικογραφία, αφορά τέσσερις κακουργηματικές κατηγορίες και επτά σε βαθμό πλημμελήματος.

Στη δίωξη περιλαμβάνεται επίσης και το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε βάρος του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή , αδίκημα ωστόσο το οποίο προς το παρόν δεν προσωποποιήθηκε από τις εισαγγελικές αρχές σε αυτήν τη φάση.

Η δίωξη αφορά τα εξής αδικήματα:

Σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση (κακούργημα)

Ανθρωποκτονία από πρόθεση (κακούργημα)

Έκρηξη (κακούργημα)

Κατοχή εκρηκτικών υλών (κακούργημα)

Τα πλημμελήματα:

Διατάραξη κοινής ειρήνης

Επικίνδυνη σωματική βλάβη, τετελεσμένη και σε απόπειρα, από κοινού κατά συρροή

Φθορά ξένης ιδιοκτησίας

Βιαιοπραγία (αδίκημα του αθλητικού νόμου )

Παράνομη οπλοφορία
Οπλοχρησία

Κατοχή φωτοβολίδων

Οι 104 κατηγορούμενοι οδηγούνται αυτή την ώρα ενώπιον ανακριτών, προκειμένου να λάβουν προθεσμία για να απολογηθούν και μέχρι τότε θα παραμείνουν κρατούμενοι.

Οι συλληφθέντες, πλην ενός που νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο, μετήχθησαν με λεωφορεία και με δρακόντεια μέτρα προστασίας στα δικαστήρια της Ευελπίδων

Η έρευνα των αρχών συνεχίζεται και στο μικροσκόπιο έχουν μπεί τα κινητά των κατηγορουμένων τα οποία έχουν κατασχεθεί προκειμένου να διαπιστωθούν οι επικοινωνίες που είχαν πριν και μετά τα επεισόδια και τη δολοφονία του άτυχου Μιχάλη.

Επίσης από όλους τους κατηγορούμενους ληφθεί DNA αλλά και δακτυλικά αποτυπώματα προκειμένου να συγκριθούν με τα ευρήματα στη σορό και τα ρούχα του 29χρονου στην προσπάθεια να ταυτοποιηθεί ο/οι δράστες.
Σύμφωνα με τους αστυνομικούς ερευνώνται και τα βίντεο που έχουν τραβηχτεί τα οποία εκτιμάται ότι θα αποκαλύψουν και τον δράστη της άγριας δολοφονίας του φίλου της ΑΕΚ.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τα στοιχεία της υπόθεσης, μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει εντοπιστεί το φονικό όπλο, πιθανότατα μαχαίρι, που έκοψε το νήμα της ζωής του Μιχάλη. Ωστόσο έχουν εντοπιστεί άλλα μαχαίρια που εξετάζονται εξονυχιστικά από τις διωκτικές και εισαγγελικές αρχές.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook