Αφορμή στάθηκε η παρατήρηση του 50χρονου στον διανομέα να μην περνάει με το μηχανάκι του στον πεζόδρομο

«Ο διανομέας του έριξε μπουνιά στο κεφάλι, έφτασε εγκεφαλικά νεκρός στο ΑΧΕΠΑ» περιγράφει ο γαμπρός του 50χρονου που άφησε την τελευταία του πνοή στο Θεσσαλονίκη από το χτύπημα που δέχτηκε από τον 27χρονο διανομέα.

Σε του 27χρονου διανομέα ο οποίος εντοπίστηκε και συνελήφθη, ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για θανατηφόρα βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη. Ο κατηγορούμενος παραπέμφθηκε να απολογηθεί σε ανακριτή, από όπου ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί, ενώ μέχρι τότε κρατείται.

Το χρονικό της τραγωδίας

Όλα έγιναν περίπου στις 2 το μεσημέρι της Δευτέρας, πλησίον του πεζόδρομου της Αγίας Σοφίας στη Θεσσαλονίκη και το επεισόδιο φέρεται να ξεκίνησε μετά από παρατήρηση που έκανε το θύμα στον 27χρονο διανομέα, επειδή πέρασε με τη μοτοσικλέτα του από τον πεζόδρομο.

Κατά τη διάρκεια του επεισοδίου, ο διανομέας χτύπησε με μπουνιά στο κεφάλι τον μεσήλικα άντρα και το θύμα σωριάστηκε στο πεζοδρόμιο. Στη συνέχεια ο 27χρονος αποχώρησε από το σημείο, ενώ διερχόμενοι πολίτες κάλεσαν ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που μετέφερε τον 50χρονο στο νοσοκομείο.

Ο γαμπρός του θύματος περιέγραψε συγκλονισμένος όσα έγιναν το μεσημέρι της Δευτέρας και εξήγησε πως η οικογένεια έμαθε για τον θάνατο του 50χρονου ο οποίος ήταν πατέρας ενός δεκάχρονου παιδιού.
“Ο γαμπρός μου πήγε μια καθιερωμένη βόλτα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας συνάντησε ένα διερχόμενο μηχανάκι από επιχείρηση – ντελίβερι. Του έκανε μια παρατήρηση να μη τρέχει, γιατί στον πεζόδρομο κυκλοφορούν άνθρωποι, παιδάκια, ηλικιωμένοι και είναι πολύ εύκολο να προκληθεί κάποιο ατύχημα”, ανέφερε και συνέχισε: “Στην παρατήρηση του γαμπρού μου αντέδρασε με άσχημο τρόπο. Προφανώς του απάντησε και ο γαμπρός μου και σηκώθηκε να φύγει και τότε του κατάφερε χτύπημα πισώπλατο, στο πίσω μέρος του κεφαλιού”.


Όπως ανέφερε ο γαμπρός του θύματος, “αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να πέσει λιπόθυμος, να τον παραλάβει ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και όταν έφτασε στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ να είναι εγκεφαλικά νεκρός, ενώ μετά από λίγες ώρες εξέπνευσε”.

Ηταν πολύ ισχυρό το χτύπημα που δέχθηκε από τον διανομέα. Τον χτύπησε μία ή δύο γροθιές και μετά αποχώρησε από το σημείο. Ο γαμπρός μου δεν αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας. Το σοκ ήταν μεγάλο. Σε όλους τους πεζοδρομους τα μηχανάκια τρέχουν σαν τρελά και θεωρούν ότι έχουν το δικαίωμα να το κάνουν και δεν επιτρέπουν σε κάποιον να τους κάνει μια παρατήρηση, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός ανθρώπου. Είναι σοκαριστικό ότι για μια παρατήρηση ο άνθρωπος δεν ζει”, τόνισε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την ιατροδικαστή εξέταση που διενεργήθηκε στη σορό του, προέκυψε ότι ο θάνατός του επήλθε “λόγω κρανιοεγκεφαλικών κακώσεων από αναφερόμενο ξυλοδαρμό και πτώση εξ ιδίου ύψους”.

Ο διανομέας που γρονθοκόπησε τον 50χρονο συνελήφθη το μεσημέρι της Τρίτης, στις 14.00, όταν το νοσοκομείο ενημέρωσε την ΕΛ.ΑΣ. ότι ο 50χρονος άνδρας είχε καταλήξει και οι αστυνομικοί ξεκίνησαν έρευνες για τον εντοπισμό του.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook