Σκηνές αρχαίες τραγωδίας εκτυλίχτηκαν στην παραλία της Πλάκας όταν ανασύρθηκε η σορός του 11χρονου. Τι είπε ο δήμαρχος των Φούρνων.

«Γιατρό φωνάξτε έναν γιατρό» φώναζε ο κόσμος που ήταν στην παραλία στους Φούρνους Ικαρίας, όταν ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του ο 11χρονος γιός του ηθοποιού Οδυσσέα Σταμούλη.

Το παιδί έφυγε από το ξενοδοχείο της μητέρας του που είναι από την Ικαρία γύρω στις 14:00 και πήγε για κολύμπι, ενώ είχε ραντεβού και με τον εξάδελφο του .

Ωστόσο, η ώρα περνούσε και το παιδί δεν επέστρεφε. Η μητέρα του ανησύχησε και στις 6:30 το απόγευμα ειδοποίησε τις αρχές. Λίγη ώρα αργότερα επιβεβαιώθηκαν οι χειρότεροι φόβοι της για το παιδί.
Ο 11χρονος βρέθηκε νεκρός κάτω από τη θάλασσα μπλεγμένος πιθανότατα σε δίχτυα ψαράδων.

Tο σήμα που εκδόθηκε από το Λιμενικό έκανε λόγο για 11χρόνο αγόρι το οποίο φορούσε μαγιό χρώματος μπλε με πορτοκαλί ρίγα. Όσο περνούσε η ώρα δεν υπήρχε αποτέλεσμα και όλοι φοβήθηκαν για το χειρότερο. Η μητέρα του κυκλοφορούσε με φωτογραφία του παιδιού της ρωτώντας όποιον έβρισκε μπροστά της αν είδε το αγόρι, Κατά τις 20.30 τα βράδυ, ένας περαστικός εντόπισε στη θάλασσα, δίπλα σε μία σημαδούρα στο καινούργιο λιμανάκι του νησιού, το σώμα του μικρού παιδιού.

Όταν ανέσυραν το αγοράκι από τη θάλασσα, ο κόσμος άρχισε να κλαίει και να φωνάζει «Γιατρό, καλέστε γιατρό!».
Ο γιατρός μετέβη στο σημείο και του έκανε τεχνητή αναπνοή χωρίς αποτέλεσμα. Το παιδί διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο αγροτικό ιατρείο Φούρνων όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Τα δύο σενάρια που εξετάζουν οι Αρχές
1. είτε το παιδί να μπλέχτηκε στα δίχτυα και να μην μπορούσε να βγει στην επιφάνεια να πάρει ανάσα

2. είτε να έχασε τις αισθήσεις του για άγνωστη μέχρι στιγμής μέσα στη θάλασσα και στη συνέχεια να παρασύρθηκε από τα θαλάσσια ρεύματα μέχρι τα δίχτυα

Στο υπουργείο Ναυτιλίας δεν έχουν ακόμη ξεκάθαρη εικόνα του τραγικού περιστατικού και αναμένουν την επίσημη αναφορά από το νησί.

Σε περσινή συνέντευξή του δήλωνε πως προτεραιότητά του είναι το παιδί του. «Ο πιο σημαντικός ρόλος μου ήταν του πατέρα. Ήθελα πολύ πρόβα για να τον παίξω. Τον γιο μου τον παίρνω τα Σαββατοκύριακα, αλλά δεν μου φτάνουν μόνο δύο ημέρες που τον έχω», ανέφερε ο ηθοποιός.

Τι είπε ο δήμαρχος Φούρνων
Για την τραγωδία που διαδραματίστηκε χτες (10.8.2023) αργά το απόγευμα κι έχει συγκλονίσει την οικογένεια του ηθοποιού Οδυσσέα Σταμούλη, αλλά και την κοινωνία των Φούρνων Ικαρίας, μίλησε σήμερα ο δήμαρχος Δημήτρης Καρύδης. Ο δήμαρχος δήλωσε ότι μετά το θάνατο του παιδιού, αναβάλλονται όλες οι εκδηλώσεις που ήταν προγραμματισμένες στο δήμο.

Ο δήμαρχος Φούρνων Ικαρίας, είναι συγγενής της οικογένειας του 11χρονου που πνίγηκε χτες, με την μητέρα να διατηρεί επιχείρηση ενοικιαζόμενων δωματίων στο νησί .

Όπως είπε ο κ. Καρύδης, η μητέρα του παιδιού τον ενημέρωσε και του είπε «ο Χρήστος χάθηκε», και τότε άρχισε η έρευνα στο νησί. Όταν δεν βρέθηκαν τα ίχνη του στη στεριά, τότε ομάδα συμπατριωτών του έπεσαν στη θάλασσα για τη συνέχιση των ερευνών.

«Δυστυχώς, τον Χρήστο τον βρήκαμε πνιγμένο», είπε συγκινημένος ο δήμαρχος, εξηγώντας πως το παιδί βρέθηκε νεκρό στο σημείο όπου βρίσκεται μια τσαμαδούρα, η οποία έχει τοποθετηθεί εκεί ως όριο.

Πιθανότατα είναι πνιγμός, «το παιδί μάλλον πνίγηκε», είπε ο δήμαρχος, ο οποίος δεν πιστεύει ότι η τσαμαδούρα σχετίζεται με τον θάνατο του 11χρονου. Ο κ. Καρύδας προσέθεσε ότι χτες είχε αέρα και θαλασσοταραχή στο σημείο όπου έλαβε χώρα η τραγωδία.

Ανέφερε επίσης ότι ανακρίβεια αυτό που ειπώθηκε ότι το παιδί ήταν μπλεγμένο στα δίχτυα.

Αν κρατιόταν στην τσαμαδούρα, τότε θα μπορούσε να φωνάξει για βοήθεια και να τον ακούσουν, είναι μόνο 50 μέτρα μακριά από την στεριά, τόνισε ο δήμαρχος. «Ήταν ένα πολύ καλό παιδάκι και δεν μπορώ να καταλάβω τα αίτια του θανάτου του», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Όπως είπε, η οικογένεια έκανε διακοπές στο μικρό νησάκι, όπου δεν υπάρχει ναυαγοσώστης. «Δεν είναι οργανωμένες οι παραλίες μας για να συνδράμει το κράτος και να μας δώσει ναυαγοσώστη», εξήγησε ο κ. Καρύδας.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook