Στενεύει ο κύκλος των υπόπτων για τον ή τους δράστες που ευθύνονται για τη δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη.

Με βάση τα ευρήματα και τα βίντεο από τα σημεία των άγριων επεισοδίων έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια οι έρευνες των αστυνομικών αρχών εστιάζουν σε πέντε βασικούς ύποπτους: Έναν Κροάτη, έναν Αλβανό και τρεις Έλληνες.

Στο μεταξύ νέα βίντεο, ευρήματα και πειστήρια, προστίθενται καθημερινά στις αποκαλύψεις για τα τραγικά γεγονότα που οδήγησαν τη νύχτα της περασμένης Δευτέρας στον θάνατο του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Μέσα από το προανακριτικό υλικό και τα όσα δήλωσαν ενόρκως οι αστυνομικοί που συμμετείχαν στην επιχείρηση κατά της δράσης των Κροατών χούλιγκαν, δυστυχώς αφού είχε γίνει η δολοφονία του Μιχάλη, αλλά και αυτόπτες μάρτυρες, φωτίζονται οι συνθήκες και οι πτυχές της μοιραίας νύχτας

Παράλληλα, διεξάγεται και η ΕΔΕ ώστε να εντοπιστούν τα λάθη και οι υπεύθυνοι για την ολιγωρία που επέδειξε, για σχεδόν 24 ώρες, η ΕΛ.ΑΣ..

Νέο βίντεο ντοκουμέντο με τους Κροάτες χούλιγκαν
Νέα βίντεο ντοκουμέντα για την κάθοδο των Κροατών χούλιγκανς και τη φονική επίθεση στη Νέα Φιλαδέλφεια έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Οι νεοναζί Κροάτες οπαδοί της Ντιναμο Ζάγκρεμπ με στειλιάρια, μαχαίρια, καδρόνια κινούνται ανενόχλητοι στους δρόμους της Νέας Φιλαδέλφειας με τις αστυνομικές δυνάμεις να τους παρακολουθούν από απόσταση, χωρίς να έχουν «το πράσινο φως» ώστε να επέμβουν.

Πέντε οι βασικοί ύποπτοι για τη δολοφονία του Μιχάλη
Η έμφαση, βεβαίως, δίνεται στην αναζήτηση του ατόμου που έδωσε το δολοφονικό χτύπημα με μαχαίρι τύπου καραμπίτ, το οποίο δεν έχει βρεθεί μέχρι τώρα.

Οι έρευνες των αρχών έχουν οδηγήσει σε πέντε βασικούς υπόπτους. Πρόκειται για έναν Κροάτη, έναν Αλβανό και τρεις Έλληνες. Ο Αλβανός και ο Κροάτης κατά τη σύλληψή τους, είχαν πάνω τους αναδιπλούμενους σουγιάδες με αίμα και αμέσως διαχωρίστηκαν από τους υπόλοιπους συλληφθέντες, ως ύποπτοι για τη δολοφονία. Οι δύο από τους Έλληνες είναι οργανωμένοι οπαδοί ελληνικής ομάδας και έχουν βαρύ ποινικό μητρώο.

Οι καταθέσεις αστυνομικών για τη δολοφονία του Μιχάλη
Το τι συνέβη το μοιραίο βράδυ της δολοφονικής επίθεσης από Κροάτες χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ στη Νέα Φιλαδέλφεια, με θύμα τον 29χρονο Μιχάλη Κατσουρή, περιγράφουν μέσα από τις καταθέσεις τους οι αστυνομικοί που ήταν στο σημείο.

Το «Πρώτο Θέμα» έφερε χθες στη δημοσιότητα την κατάθεση αστυνομικού της Ομάδας ΔΡΑΣΗ: «Περί ώρα 22:45 της 7/8/2023 κατόπιν εντολής του Κέντρου Ασφαλείας κινηθήκαμε από Αλεξάνδρας και Πατησίων από κοινού με το Δ-4 Επόπτη της ομάδας ΔΡΑΣΗ με κατεύθυνση τον ΗΣΑΠ ”Πευκάκια”, προκειμένου να εντοπίσουμε άτομα, περίπου 120, μαυροφορεμένα, κινούμενα ομαδικά και έχοντας στα χέρια τους καδρόνια, πιθανόν οπαδοί. Πριν αφιχθούμε στον ΗΣΑΠ ”Περισσός” αντιληφθήκαμε τα ανωτέρω άτομα, τα οποία είχαν αποβιβαστεί από τον ΗΣΑΠ, πέρασαν τη λεωφόρο Ηρακλείου και κινήθηκαν προς Νέα Φιλαδέλφεια, μέσα από χωμάτινο οδόστρωμα, παράλληλο της οδού Παπαναστασίου. Εμείς κινηθήκαμε παράλληλα στην οδό Παπαναστασίου, έχοντας οπτική επαφή με τα άτομα, μπήκαμε εντός αλσυλλίου, στην οδό Λυκούργου.

Τα άτομα εν συνεχεία κατέβηκαν την οδό Μαραθώνος και στη συμβολή της Μαραθώνος με την οδό Σεβαστείας μπήκαμε πίσω από τα άτομα και τα ακολουθούσαμε σε μία απόσταση 50 μέτρων. Εν συνεχεία τα άτομα κινήθηκαν στην οδό Λεύκης, ενώ εμείς κατόπιν εντολής του τμήματος Ασφαλείας παραμείναμε στο σημείο δίνοντας εικόνα και αναμένοντας ενισχύσεις. Τα άτομα αυτά κινήθηκαν επί της Πατριάρχου Κωνσταντίνου και ενεπλάκησαν με άτομα, οπαδούς αντίπαλης ομάδας… Κατά τη διάρκεια της συμπλοκής και ώρα 23:15 προσήλθε η ΔΡΑΣΗ 30 για ενίσχυση. Κατόπιν, με εντολή του Κέντρου Ασφαλείας, κινηθήκαμε παράλληλα των ατόμων, τα οποία άρχισαν να διασπώνται σε διάφορες κατευθύνσεις».

Έτερος αστυνομικός δήλωσε: «Ώρα 23:25 της 07/08/2023 λάβαμε εντολή από το Κέντρο Ασφαλείας, να ενσωματωθούμε με την ΟΠΚΕ Κ-223, επί της οδού Ανθέων για εντοπίσουμε στα πέριξ στενά, άτομα – οπαδούς οι οποίοι συμμετείχαν σε επεισόδια που έλαβαν χώρα σε προγενέστερο χρόνο εξωτερικά του γηπέδου ΟΠΑΠ ΑΡΕΝΑ στη Φιλαδέλφεια Αττικής. Κατά την περιπολία μας στο ανωτέρω σημείο και συγκεκριμένα στην συμβολή των οδών Προμπονά και Αριοβαρζανού, εντοπίσαμε περί τα 150 άτομα με σκουρόχρωμα ρούχα και καλυμμένα χαρακτηριστικά του προσώπου τους με κουκούλες και καπέλα, τα οποία στη θέα μας κατευθύνθηκαν επί της οδού Αριοβαρζανού.

Στη συνέχεια στη συμβολή Αριοβαρζανού και Ανθέων αποκλείστηκαν από τον ΔΡΑΣΗ Δ4 και ομάδες ΔΡΑΣΗ Δ30 και Δ33, οι οποίες κινούνταν από κοινού και οδήγησαν τα άτομα επί της οδού Ανθέων. Στο σημείο αυτό ενσωματωθήκαμε με τις ανωτέρω ομάδες ΔΡΑΣΗΣ, οι οποίες μας ενημέρωσαν ότι τα εν λόγω άτομα συμμετείχαν στα προαναφερόμενα επεισόδια. Κινούμενοι επί της Ανθέων τα άτομα αυτά κινήθηκαν απειλητικά προς το μέρος μας και ενήργησαν επίθεση σε βάρος μας με αποτέλεσμα εμείς να κάνουμε χρήση δύο (2) δακρυγόνων και δύο (2) χειροβομβίδων Κρότου-Λάμψης με ασφαλές τρόπο με σκοπό να απωθήσουμε και με τακτική να ακινητοποιήσουμε τα άτομα, τα οποία εγκλωβίστηκαν έξωθεν πολυκατοικίας επί της οδού Ανθέων 2, όπου ακινητοποιήθηκαν και δεσμεύτηκαν. Από κοινού με τον ΔΡΑΣΗ 4, τη ΔΡΑΣΗ 30 & ΔΡΑΣΗ 33».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook