λίστα με τους βασικούς υπόπτους

Aυτοί είναι οι βασικοί ύποπτοι για τη δολοφονία του Μιχάλη – Το βεβαρημένο παρελθόν τους

Aυτοί είναι οι βασικοί ύποπτοι για τη δολοφονία του Μιχάλη – Το βεβαρημένο παρελθόν τους

Η ΕΛΑΣ έχει φτιάξει λίστα με τους βασικούς υπόπτους για την δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Από τους 105 συλληφθέντες, οι αρχές επικεντρώνουν την προσοχή τους σε 13 πρόσωπα που φέρεται να διαδραμάτισαν πρωταγωνιστικό ρόλο.

Όπως μετέδωσε στο μεσημεριανό δελτίο του ο ΣΚΑΙ, πρόκειται για 9 Κροάτες μεταξύ των οποίων ένας συνελήφθη με αναδιπλούμενο σουγιά, ένα άτομο από την Αλβανία στην κατοχή του οποίου βρέθηκε επίσης αναδιπλούμενος σουγιάς και 3 Έλληνες.

Ανάμεσα στους βασικούς υπόπτους για το δολοφονικό χτύπημα σε σχέση με το βεβαρημένο παρελθόν τους είναι οι εξής:

  • Ένας Έλληνας 27 ετών ο οποίος έχει συλληφθεί 4 φορές: Τον Απρίλιο του 2019 συνελήφθη στην Πετρούπολη για το νόμο περί όπλων γιατί στην κατοχή του βρέθηκαν μαχαίρια και κουκούλες τύπου full face
  • Στις 20 Φεβρουαρίου του 2019 συλλαμβάνεται στο Ίλιον για ληστεία σε βάρος ενός νεαρού, νόμο περί εξωσχολικού αθλητισμού και περί όπλων.
  • Στις 15 Μαρτίου του 2018 συλλαμβάνεται μαζί με 10 – 15 άτομα για φθορά ξένης ιδιοκτησίας με λοστούς σε καταστήματα στην Πετρούπολη και απείθεια.
  • Στις 6 Ιανουαρίου του 2021 συλλαμβάνεται για διατάραξη κοινής ειρήνης, εμπρησμό , έκρηξη, επικίνδυνες σωματικές βλάβες, ληστείες , φθορά ξένης ιδιοκτησίας, νόμο περί όπλων και εγκληματική οργάνωση. Σε αυτή την ομάδα αρχηγός ήταν μια γυναίκα που είναι ακόμα στη φυλακή. Ο 27χρονος αρχικά φυλακίστηκε αλλά αποφυλακίστηκε υπό όρους
  • Ένας Έλληνας 26 ετών: Τον Φεβρουάριο του 2022 συλλαμβάνεται με το νόμο περί ερασιτεχνικού και επαγγελματικού αθλητισμού σε αγώνα Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού στο κλειστό γυμναστήριο Ηρακλείου Κρήτης.
  • Ένας Έλληνας, οργανωμένος οπαδός που αναζητείται. Υπάρχει το όνομά του στη δικογραφία και έχει εντοπιστεί μέσω ανάρτησής του στο facebook που δηλώνει πως συμμετείχε στα επεισόδια
  • Ένας Αλβανός 22 ετών επίσης οργανωμένος οπαδός σύμφωνα με αστυνομικές πηγές ο οποίος συνελήφθη με μεταλλικό αναδιπλούμενο μαχαίρι, με μήκος λάμας 9 εκ.
  • Και ένας Κροάτης 23 ετών που συνελήφθη επίσης με μεταλλικό αναδιπλούμενο μαχαίρι με μήκος λάμας 8 εκ.

Εξαιρετικά σημαντικά στοιχεία στην έρευνα ταυτοποίησης του δράστη της δολοφονικής επίθεσης στον 29χρονο Μιχάλη Κατσουρη, αναμένεται να δώσει το γενετικό υλικό, που αναμένεται να ληφθεί από τους κατηγορουμένους. Προτεραιότητα στην λήψη DNA θα δοθεί σε όσους έχουν ποινικό παρελθόν.

Ο ιατροδικαστής που διενήργησε την νεκροψία – νεκροτομή στο σώμα του 29χρονου Μιχάλη διαβίβασε και αυτός με την σειρά του κάποια ίχνη DNA που βρέθηκαν πάνω στη σορό προκειμένου όταν γίνει λήψη από τους 105 συλληφθέντες να γίνει αντιπαραβολή προκειμένου να βρεθεί ο δράστης που κατάφερε το μοιραίο τραύμα στον Μιχάλη Κατσουλή.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook

Κοινωνία

Δείτε επίσης