Ολοκληρώθηκε και ο δεύτερος κύκλος των απολογιών των 40 κατηγορούμενων για τη δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή.

Μετά από μαραθώνιες απολογίες ανακριτές και εισαγγελείς αποφάσισαν την προφυλάκιση και των 40 σημερινών κατηγορουμένων για τη δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή και τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Έτσι στη φυλακή οδηγούνται σήμερα 39 Κροάτες και ένας Έλληνας.

Χτές απολογήθηκαν και προφυλακίστηκαν άλλοι 30 κατηγορούμενοι και συνολικά μέχρι τώρα έχουμε 70 προφυλακίσεις.

Από τους κατηγορούμενους που προφυλακίστηκαν χτες οι 28 ήταν Κροάτες χούλιγκαν, ένας ήταν Έλληνας και ένας Αλβανός.

Αύριο Κυριακή θα οδηγηθούν στους ανακριτές άλλοι 35 κατηγορούμενοι που αποτελούν και την τελευταία ομάδα των χούλιγκαν που συνελήφθησαν.

Προσαγωγή με δρακόντεια μέτρα ασφαλείας

Άλλοι 40 χούλιγκαν (39 Κροάτες και 1 Έλληνας) οδηγήθηκαν νωρίτερα το  Σάββατο (12.8.2023) στην Ευελπίδων , με δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, ενώπιον των ανακριτών , για να απολογηθούν για το φονικό επεισόδιο στη Νέα Φιλαδέλφεια μεταξύ οπαδών της ΑΕΚ και της Ντινάμο Ζάγκρεμπ, με αποτέλεσμα να δολοφονηθεί με μια μαχαιρά ο 29χρονος Μιχάλης Κατσουρής.

Χθες Παρασκευή, προφυλακιστέοι κρίθηκαν και οι 30 κατηγορούμενοι της πρώτης ομάδας που απολογήθηκε για την υπόθεση της Νέας Φιλαδέλφειας. Στη φυλακή οδηγήθηκαν 28 Κροάτες κατηγορούμενοι, ένας 22χρονος αλβανικής καταγωγής και ένας 27χρονος Έλληνας επιχειρηματίας.

Όλοι οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν κάθε σχέση με την ανθρωποκτονία του 29χρονου οπαδού της ΑΕΚ Μιχάλη Κατσουρή.

Οι Κροάτες κατηγορούμενοι αρνήθηκαν ότι είχαν στην κατοχή τους μαχαίρια, ενώ φαίνεται να ισχυρίστηκαν ότι δεν πήγαν στο σημείο με πρόθεση να επιτεθούν στους οπαδούς της ΑΕΚ, αλλά μόνο για να παρακολουθήσουν την προπόνηση της ομάδας τους.

Ο 22χρονος κατηγορούμενος Αλβανικής καταγωγής υποστήριξε πως εργάζεται ως ηλεκτρολόγος και πως τη Δευτέρα βρισκόταν στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας για δουλειά, ενώ ο 27χρονος Έλληνας επιχειρηματίας είπε πως βρισκόταν στην περιοχή καθώς είχε ραντεβού με πρόσωπο από το οποίο θα αγόραζε μοτοσυκλέτα. Ισχυρίστηκε επίσης πως βρέθηκε στο σημείο όταν άκουσε την φασαρία από περιέργεια.

Σήμερα η λήψη DNA
Εντός της ημέρας αναμένεται να ληφθεί και DNA από όλους τους συλληφθέντες ώστε να γίνει προσπάθεια για να ταυτοποιηθεί -μέσω των αντικειμένουν που έχουν συλλέξει οι άνθρωποι της ΕΛΑΣ- αλλά και των ευρημάτων από τα ρούχα του Μιχάλη ο ή οι δράστες που προκάλεσαν το μοιραίο χτύπημα στον φίλαθλο της ΑΕΚ.

Δύσκολη η εξιχνίαση της δολοφονίας του 29χρονου – Τι προβληματίζει τις Αρχές
Πηγές της Αστυνομίας, σύμφωνα με το MEGA, αναφέρουν πως η εξιχνίαση της δολοφονίας του Μιχάλη Κατσουρή στη Νέα Φιλαδέλφεια είναι μια εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση, καθώς τα βίντεο και οι φωτογραφίες από τα επεισόδια είναι σκοτεινά και δε διακρίνονται πρόσωπα, ενώ ταυτόχρονα δεν υπάρχει και καμία διάθεση από τους συλληφθέντες να αποκαλύψουν όσα γνωρίζουν.

Αναφορικά με το DNA το οποίο ενδεχομένως να ταυτοποιήσει τον δράστη, από τα εγκληματολογικά εργαστήρια τονίζουν ότι είναι πολύ δύσκολο να συλλεγεί από τα νύχια του θύματος, ζητώντας μάλιστα αν υπάρχουν άλλα ρούχα του 29χρονου ή αξεσουάρ που φορούσε, στα οποία ίσως να υπάρχει μεγαλύτερη ποσότητα ξένου γενετικού υλικού.
Αστυνομικοί τονίζουν πως πρόκειται για πολύ δύσκολη έρευνα, αφού από τα βίντεο που έχουν καταγράψει το συμβάν, δεν μπορούν να προσδιοριστούν με ακρίβεια πρόσωπα.

Από τις Αρχές, με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία, γίνεται προσπάθεια απομόνωσης ενόχων, ωστόσο υπογραμμίζεται ότι θα είναι μια μακρόσυρτη διαδικασία.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook