Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Χανίων νοσηλεύεται ο Ισπανός τουρίστας που τραυματίστηκε σήμερα Κυριακή (13/8) στο Φαράγγι της Σαμαριάς

Διασωληνωμένος και σε κρίσιμη, αλλά σταθερή κατάσταση, νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Χανίων «Άγιος Γεώργιος» μετά από πολύωρη χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε, ο 45χρονος Ισπανός τουρίστας που ακρωτηριάστηκε από πτώση βράχου στο Φαράγγι της Σαμαριάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Χανίων, ο τραυματίας θα μεταφερθεί σε ειδικό κέντρο Νοσηλείας και αποκατάστασης, μόλις κρίνουν εφικτή τη μεταφορά του οι γιατροί.

Υπενθυμίζεται ότι τον ακρωτηριασμό ενός 45χρονου Ισπανού τουρίστα που διέσχιζε το Φαράγγι της Σαμαριάς προκάλεσε η πτώση βράχων που ακολούθησε τον σεισμό των 4,9 Ρίχτερ που σημειώθηκε νότια – νοτιοανατολικά της Παλαιοχώρας Χανίων.

Αμέσως στήθηκε μεγάλη επιχείρηση για την απομάκρυνση των επισκεπτών από το φαράγγι, ενώ εκδόθηκε και μήνυμα από το “112” προς τους πολίτες να αποφεύγουν επικίνδυνα σημεία για κατολίσθηση.

Το πόδι του 45χρονου συνεθλίβη από την πτώση του βράχου. Είχε χάσει πολύ αίμα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, ενώ την ίδια ώρα οι γιατροί στο νοσοκομείο Χανίων όπου μεταφέρθηκε με ελικόπτερο είχαν να αντιμετωπίσουν μια δύσκολη κατάσταση.


Το ατύχημα συνέβη στη μέση περίπου της διαδρομής. Ο γιατρός από την Αγ. Ρούμελη βρισκόταν στο πλευρό του τραυματία μέχρι τη μεταφορά του, με ελικόπτερο που προσγειώθηκε εντός του φαραγγιού, λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης. Ο 45χρονος μεταφέρθηκε με τη συνδρομή ελικοπτέρου του ΕΚΑΒ από το Ηράκλειο στο Νοσοκομείο Χανίων.


Την ίδια ώρα οι αρμόδιοι πραγματοποίησαν μια μεγάλη επιχείρηση απομάκρυνσης περίπου 660 περιπατητών που βρίσκονταν μέσα στο Φαράγγι

Την επιχείρηση μεταφοράς του 45χρονου αποτυπώνουν καρέ καρέ οι φωτογραφίες της ΕΡΤ, όπου φαίνεται η ταχύτητα με την οποία όλες οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής, του ΕΚΑΒ και των εθελοντικών ομάδων συνέδραμαν στην μεταφορά του στο Νοσοκομείο Χανίων.


Σκάφη του Λιμενικού στην θαλάσσια περιοχή της Αγ. Ρούμελης

Οι επισκέπτες περιέγραψαν στην ΕΡΤ τον φόβο που ένιωσαν όταν μετά από τον σεισμό, άρχισαν οι κατολισθίσεις και σηκώθηκε ένα πυκνό σύννεφο σκόνης.

Παρά ωστόσο την ταλαιπωρία και τον φόβο, εξέφρασαν την ικανοποίηση τους τόσο για την άμεση επέμβαση των συναρμόδιων αρχών, όσο και για την υποστήριξη που είχαν στο δύσκολο δρόμο της επιστροφής, τόσο από τους διασώστες του ΕΚΑΒ και της Πυροσβεστικής, όσο και από τους υπαλλήλους του ΟΦΥΠΕΚΑ.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook