Έκλεισε ο πρώτος κύκλος των απολογιών των 105 κατηγορουμένων για την δολοφονία του 29χρονου και τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια

Χτες Κυριακή προφυλακίστηκαν και οι 35 τελευταίοι κατηγορούμενοι για την δολοφονία του 29χρονου και για  τα επεισόδια  έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια. Έτσι συνολικά έχουν προφυλακιστεί και οι 105 συλληφθέντες, 102 Κροάτες, 2 Έλληνες και ένας Αλβανός.

Όλοι οι κατηγορούμενοι στις απολογίες τους, αρνήθηκαν κάθε σχέση με την αιματηρή συμπλοκή και τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή.


Ένας 40χρονος κατηγορούμενος, ο οποίος φέρεται να είναι επικεφαλής της κροατικής ομάδας φανατικών φιλάθλων, «Bad Blue Boys», ισχυρίστηκε στην απολογία του πως ήρθε αεροπορικώς από τη Βιέννη, όπου διαμένει, για να χειροκροτήσουν την ομάδα τους μετά το τέλος της προπόνησης της και εκεί, όπως ισχυρίστηκε, δέχθηκαν επίθεση από τη αντίπαλη ομάδας, ενώ αρνήθηκε τον αρχηγικό του ρόλο.

Θα οδηγηθούν σε 16 διαφορετικές φυλακές
Στο μεταξύ, οι πολυπληθείς ομάδες των προφυλακισμένων κατηγορούμενων θα κρατηθούν σε συνολικά 16 σωφρονιστικά ιδρύματα της χώρας, χωρισμένοι σε μικρές ομάδες των 3 ατόμων.

Επίσης, από μία ομάδα από οκτώ κατηγορούμενους που θα μεταφερθεί στις φυλακές Αυλώνα και μια δεύτερη ομάδα ομάδα από άλλους έξι θα κρατηθεί στον Κορυδαλλό.

Οι κατηγορούμενοι, εκτός από τη φυλακή στον Αυλώνα,  θα μοιραστούν συνολικά στις εξής φυλακές:
1. Κομοτηνή
2. Μαλανδρινο
3. Γρεβενά
4. Χίο
5. Θεσσαλονικη
6. Κορυδαλλο
7. Νιγρίτα
8. Λαρισα
9. Χανιά
10. Κω
11. Βόλο
12. Ναύπλιο
13. Τρίκαλα
14. Γιαννενα
15. Αυλώνα

Για ένα ακόμα πρόσωπο που περιλαμβάνεται στο διαβιβαστικό, Έλληνα, δεν έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης καθώς δεν έχουν ταυτοποιηθεί τα πλήρη στοιχεία του ενώ οι αρχές εκτιμούν πως υπάρχουν κάποιοι Κροάτες που έχουν διαφύγει από τη χώρα. Και χθες, οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν οποιαδήποτε ποινική ανάμειξή τους στη υπόθεση.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook