Φωτιά έπιασε στο ρεύμα προς Κόρινθο ένα βυτιοφόρο. Στην περιοχή επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής

Φωτιά ξέσπασε πριν από λίγο σε βυτιοφόρο όχημα στο 45,7 χιλιόμετρο της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών – Κορίνθου στο ρεύμα προς την Κόρινθο.

Όπως έγινε γνωστό από την πυροσβεστική,  αρχικά στο σημείο επιχειρούσαν  15 πυροσβέστες με πέντε οχήματα, ωστόσο αργότερα ενισχύθηκαν και τώρα βρίσκονται εκεί 27 πυροσβέστες με 9 οχήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο οδηγός πρόλαβε να εγκαταλείψει το όχημά του και είναι καλά στην υγεία του.

Το βυτιοφόρο, όπως μετέδωσε το MEGA μεταφέρει 7,2 τόνους υγραέριο κίνησης κι έχει παραδοθεί στις φλόγες. Το εν λόγω όχημα έχει πιάσει φωτιά στο ύψος της Κακιάς Σκάλας.

Φωτογραφία από το φλεγόμενο βυτιοφόρο – Πηγή: Πυρκαγιά Ενημέρωση

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η φωτιά έχει περιοριστεί και οι προσπάθειες έχουν επικεντρωθεί στο να μειωθεί το θερμικό φορτίο που έχει παραχθεί από την φωτιά με μία διαδικασία ψύξης.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για εγκλωβισμένους τόσο για τον οδηγό του βυτιοφόρου ούτε για άλλο διερχόμενο όχημα.

Οι πυροσβέστες που βρίσκονται στο σημείο προχώρησαν σε διαβροχή από απόσταση ασφαλείας ενώ η «γυμνή» φλόγα έχει περιοριστεί. Κατά τις πρώτες πληροφορίες η φωτιά μεταδόθηκε από τον χώρο της καμπίνας.

Λίγο μετά τις 2:10 στην περιοχή έφτασε εκπρόσωπος της εταιρείας του βυτιοφόρου προκειμένου να εξεταστεί αν υπάρχει δυνατότητα μεταγγίσεως των περισσότερων από επτά τόνων του εύφλεκτου φορτίου.

Η κυκλοφορία διακόπηκε και στα δύο ρεύματα της Εθνικής Οδού Αθηνών – Κορίνθου. Τα οχήματα έχουν μείνει ακινητοποιημένα στα διόδια.

Τα οχήματα πραγματοποιούν εκτροπή στον Κόμβο Μεγάρων (προς Κόρινθο) και στον κόμβο Κινέτας (προς Αθήνα).
Η Ολυμπία Οδός παρακαλεί τους οδηγούς που βρίσκονται στο δρόμο να συμμορφώνονται προς τις υποδείξεις της Τροχαίας και να επιδείξουν προσοχή κατά τη διέλευσή τους από την περιοχή και εκείνους που δεν έχουν ξεκινήσει το ταξίδι τους ακόμα να το αναβάλλουν προσωρινά μέχρι νεοτέρας.

Επίσης, παρακαλεί όσους οδηγούς δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη το ταξίδι τους, να το αναβάλουν προσωρινά μέχρι νεωτέρας.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook