Σε εξέλιξη είναι η διαδικασία μετάγγισης του υγραερίου από το βυτιοφόρο που έπιασε φωτιά σύμφωνα με την Πυροσβεστική

Συνεχίζεται η περιπέτεια με το ο βυτιοφόρο στη νέα εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου, καθώς, μετά τον περιορισμό της φωτιάς και τη διαρροή υγροποιημένου αερίου που έγινε αντιληπτή, βρίσκεται σε εξέλιξη, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η διαδικασία μετάγγισης του υγραερίου.

Πρόκειται για μια εξαιρετικά «λεπτή» επιχείρηση, η οποία γίνεται με φυσική ροή από το καμένο βυτιοφόρο στο νέο, και για τον λόγο αυτό η εθνική οδός δεν θ’ ανοίξει, αν δεν ολοκληρωθεί με επιτυχία. Η διαδικασία αναμένεται να διαρκέσει πολλές ώρες. Περί τις 20:00, η μετάγγιση είχε προχωρήσει  μόλις στο 20%.

Πηγή φωτογραφίας Πυρκαγιά Ενημέρωση/ @George Neokleous


Όπως επισημαίνουν οι ειδικοί πρόκειται μια εξαιρετικά «λεπτή» επιχείρηση, η οποία γίνεται με φυσική ροή από το καμένο βυτιοφόρο στο νέο, και για τον λόγο αυτό η εθνική οδός δεν θ’ ανοίξει, αν δεν ολοκληρωθεί με επιτυχία. Η διαδικασία αναμένεται να διαρκέσει πολλές ώρες ακόμη .

Μεγάλη είναι η ταλαιπωρία για τους οδηγούς σε νέα και παλιά Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου λόγω της φωτιάς που ξέσπασε το μεσημέρι σε βυτιοφόρο που μετέφερε επτάμισι τόνους υγραέριο, λίγο πριν το πρώτο τούνελ της Κακιάς Σκάλας, στο ρεύμα προς Κόρινθο.

«Ζούμε στην Μπανανία; Αίσχος» – Εξοργισμένοι οι οδηγοί που εγκλωβίστηκαν για ώρες μίλησαν στο MEGA

Λίγο πριν τις 8 το βράδυ έγινε γνωστό ότι άνοιξε η παλιά Εθνική Αθηνών – Κορίνθου και στα δύο ρεύματα ενώ από τα διόδια Ελευσίνας γίνεται αναστροφή των οχημάτων προς Αθήνα. Ομοίως, από τα διόδια Καλαμακίου γίνεται αναστροφή των οχημάτων προς Κόρινθο. Ακόμα γίνεται γνωστό ότι ενεργοποιήθηκαν τα ανοίγματα έκτακτης ανάγκης στο 60 χλμ. και 36 χλμ. -αντίστοιχα- της Ν.Ε.Ο., Αθηνών-Κορίνθου προκειμένου να οδηγηθούν τα οχήματα στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, τα δε ακινητοποιημένα με αναστροφή κατευθυνθήκαν στο ίδιο ρεύμα κυκλοφορίας αντίθετα, για να επιτευχθεί η αποφόρτιση.

Λόγω της επικινδυνότητας της κατάστασης η Αστυνομία νωρίτερα το απόγευμα προχώρησε σε διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στα διόδια της Ελευσίνας προς Κόρινθο Παράλληλα διακοπή της κυκλοφορίας είναι σε ισχύ από το 39ο χιλιόμετρο στο ρεύμα προς Κόρινθο και από το 57ο χιλιόμετρο στο ρεύμα προς Αθήνα. Όπως ενημερώνει η Πυροσβεστική σε εξέλιξη είναι η διαδικασία μετάγγισης του υγραερίου ενώ πριν από λίγο έγινε γνωστό ότι έγινε διακοπή της κυκλοφορίας και στην παλιά Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου από τα διόδια της Ελευσίνας ως την Κινέττα και στα δύο ρεύματα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Πυροσβεστικής:
Με στόχο την ασφάλεια των πολιτών και την αποφυγή έκρηξης λόγω διαφυγής υγραερίου, από βυτιοφόρο όχημα στο οποίο εκδηλώθηκε πυρκαγιά είναι σε εξέλιξη η διαδικασία μετάγγισης του επικίνδυνου φορτίου.

Για αυτό το λόγο έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη Ν.Ε.Ο Αθηνών- Κορίνθου:

1. Από το 39ο χιλιόμετρο στο ρεύμα προς Κόρινθο

2. Από το ύψος των διοδίων Ελευσίνα στο ρεύμα προς Κόρινθο

3. Από το 57ο χιλιόμετρο στο ρεύμα προς Αθήνα

Σε συνεργασία με την Τροχαία και την Ελληνική Αστυνομία, καταβάλλεται προσπάθεια διοχέτευσης των οχημάτων στα δύο ρεύματα της παλαιάς εθνικής οδού μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας, η οποία, λόγω της επικινδυνότητας της κατάστασης, πραγματοποιείται σύμφωνα με το Πρωτόκολλο Ενεργειών και την παρουσία τεχνικού ασφαλείας, αναφέρει η Πυροσβεστική.

Την ίδια ώρα λόγω της κυκλοφοριακών ρυθμίσεων υπάρχει ιδιαίτερα αυξημένη κίνηση τόσο στη νέα εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου όσο και στη παλαιά.


Το μποτιλιάρισμα ξεκινάει από τη Νέα Πέραμο και εκτείνεται τουλάχιστον μέχρι την Κινέτα (με κατεύθυνση την Κόρινθο).


Το θρίλερ με το βυτιοφόρο
Όλα ξεκίνησαν όταν γύρω στις 12 το μεσημέρι πήρε φωτιά βυτιοφόρο όχημα στο 45,7 χιλιόμετρο της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών – Κορίνθου ρεύμα προς την Κόρινθο, στο ύψος της Κακιάς Σκάλας. Το όχημα μετέφερε 7,5 τόνους υγραερίου.


Η φωτιά αντιμετωπίστηκε άμεσα και κατεσβέσθη και έχουν αφήσει το αέριο να διαφύγει στην ατμόσφαιρα υπό την επίβλεψη της Πυροσβεστικής.

Για λόγους ασφαλείας γίνονται διακοπές στην κυκλοφορία ενώ προληπτικά απομακρύνθηκαν και κάτοικοι από οικίες από την Παραλία Βαρδάρη, κάτω από τη Παλαιά Εθνική Οδό. Ενδεχομένως λίγο αργότερα να δώσουν στη κυκλοφορία τον Προαστιακό ενώ η ΝΕΟΑΚ θα παραμείνει κλειστή μέχρι να κριθεί ασφαλής η παραχώρηση στην κυκλοφορία.

Όπως έγινε γνωστό από την πυροσβεστική, στο σημείο επιχειρούν 27 πυροσβέστες με 9 οχήματα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο οδηγός πρόλαβε να εγκαταλείψει το όχημά του και είναι καλά στην υγεία του.


Με ανακοίνωσή της η Ολυμπία Οδός παρακαλεί τους οδηγούς που βρίσκονται στο δρόμο να συμμορφώνονται προς τις υποδείξεις της Τροχαίας και να επιδείξουν προσοχή κατά τη διέλευσή τους από την περιοχή και εκείνους που δεν έχουν ξεκινήσει το ταξίδι τους ακόμα να το αναβάλλουν προσωρινά μέχρι νεοτέρας.
Η ανακοίνωση της Hellenic Train για διακοπή στον προαστιακό

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook