Ουρές χιλιομέτρων έχουν σχηματιστεί με εκατοντάδες οδηγούς εγκλωβισμένους στην νέα και παλιά εθνική οδό Αθηνών - Κορίνθου

Κλειστή παραμένει η εθνική οδός Αθηνών – Κορίνθου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας λόγω της φωτιάς που εκδηλώθηκε νωρίτερα σε βυτιοφόρο γεμάτο υγραέριο στο ύψος της Κακιάς Σκάλας.

Παράλληλα σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση απομάκρυνσης του βυτιοφόρου με μετάγγιση του υγροποιημένου αερίου σε άλλο βυτίο, μια διαδικασία ιδιαίτερα επικίνδυνη.

Την ίδια ώρα ουρές χιλιομέτρων σχηματίζουν τα οχήματα που έχουν εγκλωβιστεί μεταξύ Μεγάρων και Αγίων Θεοδώρων.

Η ανάρτηση της Φωτεινής Πιπιλή στα social media με τις ουρές χιλιομέτρων στην Παλαιά Εθνική Οδό:

Εκπρόσωπος Τύπου Πυροσβεστικής: Χρειάζεται υπομονή από όλους – Υπάρχει μεγάλος κίνδυνος
Ο εκπρόσωπος Τύπου Πυροσβεστικής Βασίλης Βαρθακογιάννης μίλησε για την φωτιά που πήρε το βυτίο καυσίμων.

«Ο σύζυγός μου είναι καρδιοπαθής, είναι πολύ δύσκολο που είμαστε μέσα στον ήλιο εγκλωβισμένοι τόσες ώρες» λέει στο newsit.gr η κυρία Ιωάννα, που είναι ακινητοποιημένη μαζί με τον σύζυγό της, στην Εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου.

Η ταλαιπωρία των οδηγών στην Εθνική οδό, μετά την φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Πέμπτης στο βυτιοφόρο συνεχίζεται…

Όπως είπε η κυρία Ιωάννα είναι εγκλωβισμένη μαζί με το σύζυγο της από τις 2 το μεσημέρι στην περιοχή της Κινέτας και δεν έχουν καμία ενημέρωση για το πότε θα μπορέσουν να φύγουν.
Η ίδια, μιλώντας στο newsit.gr, αναφέρει χαρακτηριστικά: «Έχουμε εγκλωβιστεί, από τις 2 το μεσημέρι είμαστε ακινητοποιημένοι. Τώρα το τελευταίο τέταρτο έχουμε ξεκινήσει να κινούμαστε, έχουμε μετακινηθεί 100 μέτρα περίπου. Εμείς είμαστε πριν από την Κινέτα.

Υπάρχουν εδώ παιδάκια, χωρίς νερό, χωρίς τουαλέτα, χωρίς φαγητό. Δεν έχουμε ούτε ενημέρωση, δεν ξέρουμε τίποτα, κανένας δεν έχει περάσει. Είμαστε με σβησμένες τις μηχανές των αυτοκινήτων χωρίς να ξέρουμε τι γίνεται».

Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής
Στο μεταξύ στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Πυροσβεστική αναφέρονται τα εξής:

«Με στόχο την ασφάλεια των πολιτών και την αποφυγή έκρηξης λόγω διαφυγής υγραερίου, από βυτιοφόρο όχημα στο οποίο εκδηλώθηκε πυρκαγιά είναι σε εξέλιξη η διαδικασία μετάγγισης του επικίνδυνου φορτίου.

Για αυτό το λόγο έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη Ν.Ε.Ο Αθηνών- Κορίνθου:

1. Από το 39ο χιλιόμετρο στο ρεύμα προς Κόρινθο

2. Από το ύψος των διοδίων Ελευσίνα στο ρεύμα προς Κόρινθο

3. Από το 57ο χιλιόμετρο στο ρεύμα προς Αθήνα

Σε συνεργασία με την Τροχαία και την Ελληνική Αστυνομία καταβάλλεται προσπάθεια διοχέτευσης των οχημάτων στα δύο ρεύματα της Παλαιάς Εθνικής Οδού μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας, η οποία, λόγω της επικινδυνότητας της κατάστασης, πραγματοποιείται σύμφωνα με το Πρωτόκολλο Ενεργειών και την παρουσία τεχνικού ασφαλείας».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook