Τέλος στην ταλαιπωρία των εκατοντάδων οδηγών που είχαν εγκλωβιστεί στην Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου, καθώς ολοκληρώθηκε η μετάγγιση του υγραερίου. και έχει ανοίξει αρχικά το ρεύμα προς Αθήνα στη νέα Εθνική Αθηνών – Κορίνθου και στη συνέχεια και τα δύο

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η πολύωρη διαδικασία μετάγγισης των 7,5 τόνων υγραερίου από το βυτιοφόρο, που είχε πάρει φωτιά στην Αθηνών Κορίνθου στο ύψος της Κακιάς Σκάλας.

Αρχικά  άνοιξε  το ρεύμα προς Αθήνα στη νέα Εθνική Οδό. Κλειστό παρέμεινε για λίγο το ρεύμα προς Κόρινθο καθώς μετά την ολοκλήρωση της μετάγγισης του υγραερίου έπρεπε να μετακινηθεί το βυτιοφόρο και να καθαριστεί ο δρόμος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, σχεδόν αμέσως παραδόθηκε στην κυκλοφορία και το ρεύμα της εθνικής οδού προς Αθήνα. Στις 21:10 δόθηκε στην κυκλοφορία και η αριστερή λωρίδα της Αθηνών-Κορίνθου, στο ρεύμα προς Κόρινθο, ενώ στις 21:30 αποκαταστάθηκε πλήρως η κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα. Στο ρεύμα προς Κόρινθο, από το 45ο έως το 47ο χιλιόμετρο, η κυκλοφορία διεξαγόταν από την αριστερή λωρίδα.

Ο οδηγός του βυτιοφόρου συνελήφθη.

Τη μετάγγιση του καυσίμου πραγματοποίησε τεχνικός ασφαλείας της εταιρείας, στην οποία ανήκει το βυτιοφόρο. Η Πυροσβεστική βρισκόταν στο σημείο για θέματα πυρασφάλειας, καθώς το φορτίο είναι επικίνδυνο. Η Τροχαία ανέλαβε το δύσκολο έργο να κόψει την κυκλοφορία των οχημάτων, ώστε να μην προσεγγίσει κανείς, λόγω της επικινδυνότητας.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική υπήρχε κίνδυνος έκρηξης, και για το λόγο αυτό αποφασίστηκε η μετάγγιση του επικίνδυνου φορτίου σε άλλο βυτιοφόρο. Η διαδικασία ξεκίνησε λίγο μετά τις 5 το απόγευμα και ελήφθησαν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας σύμφωνα με το Πρωτόκολλο Ενεργειών και την παρουσία τεχνικού ασφαλείας.

Λόγω της διακοπής της κυκλοφορίας δημιουργήθηκαν ουρές χιλιομέτρων τόσο στο ρεύμα εξόδου της Αθηνών-Κορίνθου όσο και στο ρεύμα εισόδου με αποτέλεσμα την πολύωρη ταλαιπωρία αρκετών οδηγών, καθώς τα οχήματα τους έμειναν ακινητοποιημένα.

Παράλληλα στα ΚΤΕΛ Κορίνθου ακινητοποιήθηκαν πάνω από 12 λεωφορεία γεμάτα με επιβάτες με προορισμό προς την Αθήνα.

Η εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Κωνσταντία Δημογλίδου, σε δηλώσεις της ζήτησε από τους πολίτες να κάνουν υπομονή και να υπακούουν τις υποδείξεις των Αρχών, ενώ τόνισε ότι η Αστυνομία μοίρασε νερά στους εγκλωβισμένους οδηγούς και οποιοσδήποτε χρειαζόταν βοήθεια μπορούσε να καλεί το 100.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook