Πολύ καλύτερη είναι η εικόνα της πυρκαγιάς που ξέσπασε στην περιοχή Ακρωτήρι της Ζακύνθου

Η φωτιά που ξέσπασε αργά το απόγευμα σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Ακρωτήρι της Ζακύνθου ήταν χωρίς ενεργό μέτωπο λίγο μετά τις 23.00. Ωστόσο σύμφωνα με την ΕΡΤ οι πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν στο σημείο με 23 πυροσβέστες και 10 οχήματα, για να αντιμετωπίσουν τυχόν αναζωπυρώσεις.

Σε ετοιμότητα βρίσκεται και το Λιμενικό με ένα πλωτό σκάφος και ιδιωτικά σκάφη στη θαλάσσια περιοχή της παραλίας Τσιλιβί, για να παράσχουν συνδρομή, εφόσον απαιτηθεί, εξαιτίας της φωτιάς που καίει κοντά σε σπίτια.

Η φωτιά εκδηλώθηκε περίπου στις 19.30 και λίγο αργότερα οι κάτοικοι έλαβαν μήνυμα από το 112 να είναι σε ετοιμότητα για εκκένωση καθώς οι φλόγες πλησίαζαν τα σπίτια του οικισμού. Η φωτιά κατέβηκε προς το Τσιλιβί κοντά σε σπίτια και τουριστικά καταλύματα. Ωστόσο μία ώρα μετά οι πυροσβέστες κατάφεραν να ελέγξουν τη φωτιά και να σώσουν τα σπίτια.

Παράλληλα μέχρι να πέσει το σκοτάδι επιχειρούσαν δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Στη Ζάκυνθο μεταβαίνουν από την Κυλλήνη 16 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 4 οχήματα για να ενισχύσουν τις τοπικές πυροσβεστικές δυνάμεις. Το έργο των πυροσβεστών συνδράμουν και υδροφόρες ΟΤΑ.
Στη θαλάσσια περιοχή της παραλίας Τσιλιβή βρίσκονται σε άμεση ετοιμότητα ένα πλοίο του Λιμενικού Σώματος και ιδιωτικά σκάφη για παροχή συνδρομής εφόσον χρειαστεί.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook