Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Καίει ανεξέλεγκτα – Νέο μήνυμα του 112 για εκκένωση άλλων 4 περιοχών (video)
Μαίνεται εκτός ελέγχου η φωτιά στην Αέξανδρούπολη. Νέα εκκένωση και άλλων οικισμών, συνολικά 7 έχουν εκκενωθεί.
Ανεξέλεγκτη δείχνει η κατάσταση με την τεράστια πυρκαγιά στην Αλεξανδρούπολη, που ξεκίνησε τα ξημερώματα από την περιοχή Μελίας-Πυλαίας Φερών και επεκτάθηκε ταχύτατα λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων προς την πλευρά της περιοχής Τραϊανούπολης.
Νέο μήνυμα του 112 για τη φωτιά στην Αλεξανδρούπολη για την εκκένωση των περιοχών Λουτρός, Αγνάντια, Αριστηνό και Δωρικό. Πρόκειται για τη 2η εκκένωση περιοχών, μετά το μήνυμα που εστάλη νωρίτερα από το 112 για την εκκένωση των περιοχών Νίψα, Αετοχώρι και Πεύκα.
⚠️ Ενεργοποίηση 1️⃣1️⃣2️⃣
🆘 Αν βρίσκεστε στις περιοχές #Νίψα #Αετοχώρι & #Πεύκα απομακρυνθείτε προς #Αλεξανδρούπολη
🔥 Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας
‼️ Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών
ℹ️ https://t.co/kexUnlnGMV@pyrosvestiki@hellenicpolice
— 112 Greece (@112Greece) August 19, 2023
Η φωτιά στην Αλεξανδρούπολη είναι ανεξέλεγκτη και το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων είναι ιδιαίτερα δύσκολο γι’ αυτό και ενισχύθηκαν και άλλο. Λίγο πριν τις 17:00 έγινε γνωστό από την πυροσβεστική ότι επιχειρούν 135 πυροσβέστες με 31 οχήματα, 9 ομάδες πεζοπόρου τμήματος, 7 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα ενώ συνδράμουν υδροφόρες ΟΤΑ και ο στρατός.
Οι 28 από τους 135 πυροσβέστες έφτασαν στην Αλεξανδρούπολη αεροπορικώς από την Αττική για να βοηθήσουν στην κατάσβεση της φωτιάς. Υπενθυμίζεται ότι η φωτιά ξέσπασε πολύ νωρίς το πρωί στην περιοχή Μελία.

Μεγάλη κινητοποίηση υπήρξε και από την Ελληνική Αστυνομία για τη φωτιά στην Αλεξανδρούπολη. Σύμφωνα με την ενημέρωση, διατέθηκαν, άμεσα, 21 αστυνομικοί με 12 οχήματα, με επικεφαλής τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης. Οι δυνάμεις ενισχύονται, ενώ στην περιοχή έχει μεταβεί και ο Διευθυντής της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
Συνολικά οι κάτοικοι και οι επισκέπτες 7 οικισμών ενημερώθηκαν με το 112 να εκκενώσουν προς την Αλεξανδρούπολη εξαιτίας των δασικών πυρκαγιών που μαίνονται στην περιοχή. Οι περιοχές που εκκενώνονται είναι: Νίψα, Αετοχώρι, Πεύκα, Λουτρός, Αγνάντια, Αριστηνό και Δωρικό.
Πηγή φωτογραφία και βίντεο: evros-news.gr
Ολες οι Ειδήσεις
- Βασίλης Μπισμπίκης: Θα ήθελα να έχω μια φωλιά στην Κρήτη, να πηγαίνω μαζί με τη Δέσποινα και να αράζουμε χειμώνα καλοκαίρι (βίντεο)
- To «Αλ Τσαντίρι Νιουζ» σταθερά στην κορυφή της τηλεθέασης
- Ο Αντώνης Ρέμος ανέβασε στην σκηνή την 10χρονη κόρη του: Η αφιέρωση και η συγκίνηση της Υβόννης Μπόσνιακ (βίντεο)
- Μία ευχή γίνεται δύο εφέτος τα Χριστούγεννα με τα Ευχοστολίδια – Για κάθε παιδική ευχή που πραγματοποιείς, ο ΟΠΑΠ, μέλος της Allwyn, κάνει ακόμη ένα παιδί να χαμογελά
- Γεωργιάδης: Πήγε ο Τσίπρας σαν άλλος «Σαντάμ» είπε είστε μηδέν, όποιος δεν γουστάρει θα τον εξαφανίσω και οι άλλοι χαμογελούσαν στον εξώστη
- «Στην αγκαλιά του Φάνη»: Γιώργος Λιβάνης, Ιωάννης Απέργης, Νεφέλη Μεγκ – Καλεσμένοι «φωτιά» – Τρέϊλερ
- «Στο Παρά Πέντε – 20 χρόνια μετά»: Μια αξέχαστη βραδιά έρχεται στο MEGA
- Παρέμβαση Καρυστιανού για αγρότες και ΟΠΕΚΕΠΕ – Βολές κατά κυβέρνησης και αντιπολίτευσης – “Φτάνει πια! Όλοι μαζί μέχρι την δικαίωση!”
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook