Μαίνεται εκτός ελέγχου η φωτιά στην Αέξανδρούπολη. Νέα εκκένωση και άλλων οικισμών, συνολικά 7 έχουν εκκενωθεί.

Ανεξέλεγκτη δείχνει η κατάσταση με την τεράστια πυρκαγιά στην Αλεξανδρούπολη, που ξεκίνησε τα ξημερώματα από την περιοχή Μελίας-Πυλαίας Φερών και επεκτάθηκε ταχύτατα λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων προς την πλευρά της περιοχής Τραϊανούπολης.

Νέο μήνυμα του 112 για τη φωτιά στην Αλεξανδρούπολη για την εκκένωση των περιοχών Λουτρός, Αγνάντια, Αριστηνό και Δωρικό. Πρόκειται για τη 2η εκκένωση περιοχών, μετά το μήνυμα που εστάλη νωρίτερα από το 112 για την εκκένωση των περιοχών Νίψα, Αετοχώρι και Πεύκα.


Η φωτιά στην Αλεξανδρούπολη είναι ανεξέλεγκτη και το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων είναι ιδιαίτερα δύσκολο γι’ αυτό και ενισχύθηκαν και άλλο. Λίγο πριν τις 17:00 έγινε γνωστό από την πυροσβεστική ότι επιχειρούν 135 πυροσβέστες με 31 οχήματα, 9 ομάδες πεζοπόρου τμήματος, 7 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα ενώ συνδράμουν υδροφόρες ΟΤΑ και ο στρατός.

Οι 28 από τους 135 πυροσβέστες έφτασαν στην Αλεξανδρούπολη αεροπορικώς από την Αττική για να βοηθήσουν στην κατάσβεση της φωτιάς. Υπενθυμίζεται ότι η φωτιά ξέσπασε πολύ νωρίς το πρωί στην περιοχή Μελία.


Μεγάλη κινητοποίηση υπήρξε και από την Ελληνική Αστυνομία για τη φωτιά στην Αλεξανδρούπολη. Σύμφωνα με την ενημέρωση, διατέθηκαν, άμεσα, 21 αστυνομικοί με 12 οχήματα, με επικεφαλής τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης. Οι δυνάμεις ενισχύονται, ενώ στην περιοχή έχει μεταβεί και ο Διευθυντής της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Συνολικά οι κάτοικοι και οι επισκέπτες 7 οικισμών ενημερώθηκαν με το 112 να εκκενώσουν προς την Αλεξανδρούπολη εξαιτίας των δασικών πυρκαγιών που μαίνονται στην περιοχή. Οι περιοχές που εκκενώνονται είναι: Νίψα, Αετοχώρι, Πεύκα, Λουτρός, Αγνάντια, Αριστηνό και Δωρικό.

Πηγή φωτογραφία και βίντεο: evros-news.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook