Μοναστηράκι, Δορίσκος, Αμφιτρίτη Μαΐστρος και Άβαντας οι νέοι οικισμοί που εκκενώνονται το μεσημέρι της Κυριακής - Έκλεισε και η Εγνατία Οδός, λόγω της φωτιάς στην Αλεξανδρούπολη.

Μαίνεται για δεύτερη μέρα η φωτιά στην Αλεξανδρούπολη με τη μάχη που δίνουν πυροσβέστες και εναέρια μέσα να δυσκολεύει από τους ισχυρούς ανέμους.


Το μεσημέρι της Κυριακής, λίγο πριν τις 14:00, εστάλησαν νέα μήνυματα από το «112» στους κατοίκους των οικισμών Μοναστηράκι και Δορίσκος προκειμένου να εκκενώσουν προς Φέρες, καθώς και σε εκείνους σε Αμφιτρίτη και Μαΐστρο να εκκενώσουν προς Αλεξανδρούπολη.

Επίσης λίγη ώρα μετά δόθηκε και εντολή εκκένωσης για τον οικισμό ‘Αβαντα

Αυτή την ώρα, τρία είναι τα ενεργά κομμάτια της πυρκαγιάς. Το πρώτο στο ανατολικό κομμάτι από τον οικισμό Λουτρό. Το δεύτερο στην δυτική πτέρυγα της πυρκαγιας στον οικισμό Αμφιτρίτη και πιο συγκεκριμένα νοτίως αυτής. Και το τρίτο βρίσκεται στην βόρεια πλευρά, στον οικισμό Νίψα. Το μέτωπο του Άβαντος – Μαΐστρου που είναι δίπλα στην πόλη είναι πιο ελεγχόμενο.

Κατά πληροφορίες, οι φλόγες έφτασαν κοντά στον σταθμό φυσικού αερίου της Αλεξανδρούπολης, ωστόσο η επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων ήταν αποτελεσματική και απέτρεψε τα χειρότερα.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 ο εκπρόσωπος του Πυροσβεστικού Σώματος Γιάννης Αρτοποιός ανέφερε ότι στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι εντάσεως 6 με 7 μποφόρ και σπρώχνουν τα μέτωπα της φωτιάς προς τη θάλασσα.
Τόνισε ότι η μεγαλύτερη ανησυχία υπάρχει για τα μέτωπα της Αμφιτρίτης και του Μαΐστρου.


Σύμφωνα με τον κ. Αρτοποιό, μεγάλη αναζωπύρωση σημειώνεται και στο μέτωπο νοτίως του οικισμού Νίψα, εκεί όπου διεκόπη εκ νέου η κυκλοφορία στην Εγνατία λόγω των πυκνών καπνών.

Νωρίτερα εστάλη μήνυμα από το 112 προς τους κατοίκους της Αλεξανδρούπολης να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους με κλειστά παράθυρα και πόρτες λόγω του καπνού της μεγάλης πυρκαγιάς, εστάλη πριν από λίγα λεπτά.
Το μήνυμα αναφέρει: «Αλεξανδρούπολη, εξελίσσεται δασική πυρκαγιά, οι καπνοί κατευθύνονται στην περιοχή σας. Παραμείνετε σε εσωτερικούς χώρους κλείστε παράθυρα και πόρτες».

Εν τω μεταξύ, νέα διακοπή κυκλοφορίας στην Εγνατία Οδό Κήπων – Αλεξανδρούπολης τέθηκε σε ισχύ λόγω της πυρκαγιάς.

Όπως ανακοίνωσε η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, διακόπηκε η κυκλοφορία από από το ύψος του κόμβου Αρδανίου έως το ύψος του κόμβου Βιομηχανικής Περιοχής (ΒΙ.ΠΕ.) Αλεξανδρούπολης.

Η κυκλοφορία των οχημάτων εκτρέπεται μέσω της Εθνικής Οδού Φερών – Αλεξανδρούπολης.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook