Μεγάλη φωτιά εκδηλώθηκε και στην Εύβοια σήμερα με τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν να ανησυχούν ιδιαίτερα τους κατοίκους και τους πυροσβέστες.

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στην Εύβοια σήμερα , λίγο πριν τις 11. Οι φλόγες απειλούν τα πρώτα σπίτια στα Ψαχνά, σύμφωνα με το evima.gr.

Σε πύρινο κλοιό βρίσκεται η χώρα σήμερα Δευτέρα, 21 Αυγούστου αλλά και η Εύβοια έπειτα από φωτιά που ξέσπασε στα Ψαχνά το πρωί.

Επιβεβαιώνοντας τις προειδοποιήσεις της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, για υψηλό κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς, οι φλόγες κατακαίουν μεγάλες εκτάσεις στα Ψαχνά ενώ παράλληλα απειλούνται τα πρώτα σπίτια.

Στο σημείο επιχειρούν 62 πυροσβέστες με 20 οχήματα, 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος παρέχουν συνδρομή 3 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Από το 112 εστάλη μήνυμα στους κατοίκους των Ψαχνών και των όμορων Δήμων να είναι σε ετοιμότητα.

Ο δήμαρχος Διρφύων Μεσσαπίων Γιώργος Ψαθάς δήλωσε πριν από λίγο στο evima.gr, «είμαι συγκλονισμένος καίγεται ο τόπος, τίποτα άλλο δεν έχω να πω η εικόνα είναι συγκλονιστική η φωτιά είναι κοντά στα σπίτια», δήλωσε.

«Η φωτιά βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και η κατάσταση είναι τρομακτικά δύσκολη. Μπροστά βρέχει φωτιά, οι άνεμοι είναι πολύ δυνατή και η ατμόσφαιρα πολύ ξερή», είπε στο evima.gr ο διοικητής της πυροσβεστικής Κώστας Ψαρρός.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, η πυρκαγιά ξέσπασε σε χορτολιβαδική έκταση, στην περιοχή Προφήτης Ηλίας Ψαχνών Ευβοίας. Κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook