Μεγάλη φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι στο Διαλεκτό Καβάλας με το 112 να στέλνει μήνυμα για εκκένωση οικισμών. Εγλωβίστηκαν και τραυματίστηκαν πυροσβέστες.

Η φωτιά ξέσπασε νωρίτερα το μεσημέρι σε ελαιώνες και καλλιέργειες στην περιοχή του δήμου Νέστου και πιο συγκεκριμένα στο Διαλεκτό, πάνω από την Εγνατία Οδό.

Συγκεκριμένα οι δύο πυροσβέστες στην προσπάθειά τους να δαμάσουν τις φλόγες στο Διαλεκτό Καβάλας υπέστησαν εγκαύματα. Ο ένας έχει καεί από τη φωτιά στο χέρι και ο άλλος στο πρόσωπο. Και οι δύο έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Ζημιές έχει υποστεί και το όχημα στο οποίο επέβαιναν οι δύο πυροσβέστες, καθώς είχαν περικυκλωθεί από τις φλόγες. Το έργο της κατάσβεσης είναι εξαιρετικά δύσκολο, αφού πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Οι φλόγες κατευθύνονται δυτικά προς τα χωριά Δαμασκηνιά και Ξεριάς, ενώ εστάλησαν μηνύματα «112» για εκκενώσεις του Διαλεκτού, της Δαμασκηνιάς, του Εκλεκτού και της Αβραμυλιάς προς την Παλιά Εθνική Οδό.

Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής βρίσκονται στην περιοχή για την κατάσβεση. Επι τόπου επιχειρούν 12 πυροσβέστες με 6 οχήματα, ενω ρίψεις νερού κάνει ενα αεροσκάφος.

Στο Διαλεκτό, σύμφωνα με το Kavalanews έχουν καεί σπίτια και αυτοκίνητα. Παράλληλα, έχουν καεί καλώδια υψηλής τάσης της ΔΕΗ.

Ο καπνός από το πύρινο μέτωπο στο Διαλεκτό έγινε ορατός σε χωριά του Δήμου Τοπείρου, στην Ξάνθη αλλά και στους διερχόμενους οδηγούς στην Εγνατία Οδό, στο τμήμα Ξάνθης – Χρυσούπολης.

Πηγή: ProiniNews – XanthiNea

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook