Δεν έχει τέλος ο πύρινος εφιάλτης που απειλεί τη χώρα , καθώς μια νέα φωτιά ξέσπασε σε δασική έκταση σ περιοχή της Ροδόπης που έχει πλησιάσει τα σπίτια.

Νέα φωτιά έχει ξεσπάσει σε δασική έκταση στην περιοχή Μίσχου Ροδόπης, ακριβώς πάνω από το χωριό, ενώ με νέο μήνυμα από το 112 δόθηκε εντολή στους κατοίκους να εκκενώσουν τα χωριά Πολύανθο, Σώστη και Ληνό προς Ροδόπη. Οι φλόγες έχουν ήδη μπει στο χωριό Σώστη όπου έχουν υποστεί ζημιες 4 με 5 σπίτια όπως μεταδίδει η ρεπορτερ της ΕΡΤ Ρένα Πανταζόγλου.

Μια ώρα νωρίτερα, στις 16.15, κλήθηκαν οι κάτοικοι για να εκκενώσουν το Μίσχο και το Μέγα Πιστό προς Ίασμο.
Στο σημείο έχουν σπεύσει και επιχειρούν 10 πυροσβέστες με 3 οχήματα και ένα ελικόπτερο.

Πυρκαγιά ξέσπασε στις 12.05 το μεσημέρι σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Πάτερμα βόρεια της Άνω Δροσίνης Ροδόπης. Για την κατάσβεση της φωτιάς έχουν κινητοποιηθεί επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Όπως ανακοίνωσε  ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κ. Γιάννης Αρτοποιός στην περιοχή επιχειρούν εξι οχήματα της Πυροσβεστικής με 23 πυροσβέστες, ενω ρίψεις νερού κάνουν τρία αεροσκάφη.

Η Άνω Δροσινή βρίσκεται στις νότιες πλαγιές της οροσειράς της Ανατολικής Ροδόπης σε υψόμετρο 320 μέτρα, στις ανατολικές όχθες του χείμαρρου Μακροπόταμου. Απέχει 23 χλμ. Α.-ΒΑ. από την Κομοτηνή και 17 χλμ. Β.-ΒΔ. από τη Φιλλύρα. Η Τ.Κ είναι χαρακτηρισμένη ως αγροτικός ημιορεινός οικισμός.

Πηγή: ertnews.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook