Κάηκαν σπίτια στη Φυλή από τη φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα κοντά στη Μονή Κλειστών.

Εκτός ελέγχου λόγω των ανέμων είναι το μέτωπο της φωτιάς που ξέσπασε σε δασική έκταση στη Φυλή στους πρόποδες της Πάρνηθας και μπήκε καίγοντας σπίτια στον οικισμό.

Λίγο πριν της τέσσερις το μεσημέρι το πύρινο μέτωπο μεγάλωσε, ενώ νέο μήνυμα έστειλε το 112 για εκκένωση από το Πανόραμα.


Οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη για να μην περάσει η φωτιά προς την Πάρνηθα, ενώ οι κάτοικοι της Φυλής προσπαθούν να σώσουν τα σπίτια τους, σπάζοντας ακόμη και τις σκεπές τους.

Αστυνομία και ΕΜΑΚ βρίσκονται στους δρόμους και επιχειρούν να εκκενωθούν σπίτια που κινδυνεύουν από τις φλόγες αλλά και η Μονή Κλειστών

Η νέα εστία πυρκαγιάς ξέσπασε σήμερα λίγο πριν τις 12:00 στην περιοχή της Φυλής στην Αττική, κοντά στην ιστορική μονή Κλειστών.


Εκτός ελέγχου μαίνεται η φωτιά στη Φυλή με τους πυροσβεστες να δίνουν μάχη να μην περάσει στην Πάρνηθηα
Σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, ήδη, στη Φυλή καίγονται σπίτια, ενώ οι αρχές εκκενώνουν τις οικίες κοντά στη Μονή. Η κατάσταση είναι αποπνικτική, ενώ οι πυκνοί στην περιοχή είναι τεράστιοι και φτάνουν μέχρι την Αττική οδό.

Την ίδια ώρα, οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη για να μην περάσει η φωτιά προς την Πάρνηθα, ενώ οι κάτοικοι της Φυλής προσπαθούν να σώσουν τα σπίτια τους. Η Τροχαία έχει θέσει σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Ο συναγερμός είναι κόκκινος καθώς η φωτιά κέσπασε σε σημείο που βρίσκεται στους πρόποδες της Πάρνηθα έχουν σπεύσει δέκα πυροσβεστικά οχήματα με είκοσι πυροσβέστες.

Σύμφωνα με πληροφορίες η φωτιά ξέσπασε σε δασική έκταση, σε σημείο που δεν είχε καεί στο παρελθόν, όπως αναφέρει η ΕΡΤ .

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι. Η φωτιά βρίσκεται σε χαμηλή βλάστηση, αλλά σε δύσβατο σημείο.

Μήνυμα του 112 στάλθηκε στους κατοίκους της Φυλής καλώντας τους να εκκενώσουν προς τα Άνω Λιόσια. H ενημέρωση των Αρχών κάνει λόγο για δασική πυρκαγιά στην περιοχή.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook