Μαίνεται η φωτιά στον Ασπρόπυργο σε τρία μέτωπα, στις περιοχές Λάκκα Κατσαρή, Νέα Ζωή και Αμμουδιές

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η φωτιά στον Ασπρόπυργο με τους ανέμους στη περιοχή να δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών.


Μάλιστα, λίγο μετά τις 17.00 εστάλη μήνυμα του 112 για εκκένωση της περιοχής Λόφος Κυρίλλου με κατεύθυνη τη Μάνδρα.

Μάχη με την φωτιά στον Ασπρόπυργο δίνουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικές σε τρείς διαφορετικές εστίες σε Λάκκα Κατσαρή, Νέα Ζωή και Αμμουδιές, καθώς η κατάσταση παραμένει δύσκολη

Παράλληλα σύμφωνα με ενημέρωση από την Αστυνομία τέθηκαν σε εφαρμογή κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη περιοχή. Συγκεκριμένα, διεκόπη η κυκλοφορία στη λεωφόρο ΝΑΤΟ από τον κόμβο Θριασίου έως τη Ζωοδόχου Πηγής και στα δύο ρεύματα και σε Αγίας Σοφίας και λεωφόρο ΝΑΤΟ προς το βουνό. Πριν από λίγο άνοιξε η έξοδος 4 της Αττικής οδού.

Αυτή την ώρα, κλειστή είναι η Αττική Οδός από είσοδο Ελευσίνας έως κόμβο Περιφ. Αιγάλεω (5) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική εκδηλώθηκαν τρεις διαφορετικές εστίες πυρκαγιάς στον Ασπρόπυργο και συγκεκριμένα στις περιοχές Λάκκα Κατσαρή, Νέα Ζωή και Αμμουδιές, κοντά στη βιομηχανική περιοχή του Ασπροπύργου. Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, από την φωτιά έχουν προκληθεί ζημιές σε βιομηχανικές εγκαταστάσεις. Αργότερα, σήμερα το πρωί, ξέσπασε και μία τέταρτη εστία πυρκαγιάς πίσω από το Θριάσιο Νοσοκομείο.

Νωρίτερα οι κάτοικοι των οικισμών Ποντίων, Βέρας και Λάκκας Κατσαρή, ειδοποιήθηκαν μέσω του 112 προκειμένου να εκκενώσουν την περιοχή τους.

Παράλληλα, μήνυμα μέσω του 112 εστάλη στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής του Ασπροπύργου προκειμένου να κλείσουν πόρτες και παράθυρα και να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους εξαιτίας των καπνών που κατευθύνονταν στην περιοχή τους.

Στον Ασπρόπυργο επιχειρούν 72 πυροσβέστες με 27 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρων και δύο ελικόπτερα.

Κάηκαν  αποθήκες και εργοστάσια
Σύμφωνα με δηλώσεις του αντιδημάρχου Ασπροπύργου, Μιχάλη Ψωμιάδη, έχουν καεί πέντε αποθήκες και δύο εργοστάσια, ενώ λόγω των θυελλωδών ανέμων δεν μπορούν να πετάξουν τα εναέρια μέσα. Εστία φωτιάς υπάρχει και στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας, περιμετρικά, χωρίς να υπάρχει κίνδυνος όπως ανέφερε στον ΑΝΤ1 ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής στην εκπομπή «Καλοκαίρι Μαζί»

Δείτε πως ξεκίνησε η φωτιά 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook