Οι σοροί των απανθρακωμένων μεταναστών που εντοπίστηκαν στο δάσος της Δαδιάς θα μεταφερθούν αύριο για νεκροψία-νεκροτομή

Δυο παιδάκια ήταν ανάμεσα στους δεκαοκτώ ανθρώπους που βρέθηκαν νεκροί, απανθρακωμένοι στο δάσος της Δαδιάς, κοντά στην περιοχή του Άβαντα στον Έβρο, όπως ανέφερε ο ιατροδικαστής Αλεξανδρούπολης κ. Παύλος Παυλίδης

Ο ίδιος εξέτασε μακροσκοπικά τις απανθρακωμένες ανθρώπινες σορούς στο σημείο όπου εντοπίστηκαν και είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως: «ήταν συνολικά δέκα οχτώ απανθρακωμένοι, όλοι τους άντρες, και δυο εξ αυτών ήταν παιδάκια. Βρέθηκαν όλοι σε ομάδες δυο-τριών ατόμων σε μια απόσταση πεντακοσίων μέτρων, προφανώς ενώ προσπαθούσαν να διαφύγουν και κάποιοι εξ αυτών είχαν καεί μέσα σ ένα μαντρί. Όπως μου εξήγησαν οι αστυνομικοί που με συνόδευαν, η περιοχή αποτελεί πέρασμα παράτυπων μεταναστών, στην διαδρομή από τα σύνορα προς τα ενδότερα, μέσω του ορεινού όγκου της Ροδόπης».

Ο κ. Παυλίδης εξήγησε ότι οι σοροί θα μεταφερθούν αύριο στο νοσοκομείο για νεκροψία-νεκροτομή.
Πληροφορίες περί εντοπισμού και άλλων οχτώ σορών, σε διαφορετικό σημείο δεν επιβεβαιώθηκαν από τον ιατροδικαστή.

Οι νεκροί εκτιμάται ότι είναι μετανάστες καθώς δεν υπάρχει, όπως είπε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός, δήλωση εξαφάνισης ατόμων από την περιοχή. Οι νεκροί μετανάστες βρέθηκαν σε δύο ομάδες, ενώ έσπευσε ομάδα αναγνώρισης θυμάτων καταστροφών της Αστυνομίας.

Ειδικότερα, ο κ.Αρτοποιός, είπε:

Στην πυρκαγιά της Αλεξανδρούπολης, σε επιτόπιο έλεγχο από στελέχη της Πυροσβεστικής στην ευρύτερη περιοχή του Άβαντα εντοπίστηκαν οι σωροί 18 ατόμων πλησίον παραπήγματος.

Με δεδομένο ότι από τις γύρω περιοχές δεν έχει υπάρξει καμία δήλωση εξαφάνισης ή αγνοουμένων κατοίκων διερευνάται το ενδεχόμενο να πρόκειται για ανθρώπους που εισήλθαν παράτυπα στη χώρα.

Υπενθυμίζεται ότι από χθες είχαν σταλεί μηνύματα 112 εκκένωσης της ευρύτερης περιοχής.

Σημειώνεται ότι, τα μηνύματα μεταδίδονται και σε κινητά από ξένα δίκτυα που βρίσκονται στην περιοχή.

Ήδη από το αρχηγείο της ελληνικής αστυνομίας έχει ενεργοποιηθεί η ομάδας αναγνώρισης θυμάτων καταστροφών.
Οι έρευνες σε όλο το μήκος της περιοχής που εκδηλώθηκε και βρίσκεται σε εξέλιξη η πυρκαγιά συνεχίζονται.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook