Αποκαλυπτικό βίντεο από κάμερα δείχνει το πόσο γρήγορα ανέβηκε η φωτιά στην Πάρνηθα, η οποία έχει φτάσει ως τον Εθνικό Δρυμό.

Τα κρίσιμα 10λεπτά και πως παρά τις ρίψεις νερού από τα εναέρια μέσα αναπτύχτηκε με ιλιγγιώδη ταχύτητα η φωτιά που έκαιγε σε Αγία Παρασκευή Μενιδίου και Καποτά και πέρασε στο Εθνικό Δρυμό της Πάρνηθας.

Ενώ οι φλόγες μέχρι τις 13:00 έκαιγαν στο λόφο αριστερά, στην περιοχή του στρατοπέδου Καποτά και της Αγίας Παρασκευής Μενιδίου, μέσα σε 10 λεπτά η πυρκαγιά έκανε κηλίδωση και μεταφέρθηκε στον απέναντι λόφο περνώντας πάνω από τη χαράδρα χωρίς να κάψει τίποτε στο ενδιάμεσο.

Στα επόμενα 10 λεπτά η πυρκαγιά εξαπλώθηκε με επίσης ιλιγγιώδη ταχύτητα από το σημείο της κηλίδωσης μέχρι την κορυφή του βουνού, πάνω από το καζίνο της Πάρνηθας.

Μάχη να σωθεί η Πάρνηθα

Παρά τις τεράστιες προσπάθειες που καταβάλλονται από την Πυροσβεστική από επίγεια και εναέρια μέσα, η φωτιά που μαίνεται από χθες στην περιοχή της Φυλής μπήκε στον Εθνικό Δρυμό της Πάρνηθας.

Η πυρκαγιά κινείται ανατολικά μέσα σε μία χαράδρα του Εθνικού Δρυμού προς το μετόχι της Πάρνηθας.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο της ΕΡΤ Δημήτρη Παναγιωτίδη, πίσω απο την χαράδρα υπάρχουν 2-3 εστίες που θεωρούνται ακόμα ανεξέλεγκτες. Πρόκειται για ένα δύσβατο σημείο που δεν μπορούν να προσεγγίσουν οι επίγειες δυνάμεις και όλη η προσπάθεια εκεί επικεντρώνεται στα εναέρια μέσα.

Στις φλόγες 10 σπίτια
Περισσότερα από 10 σπίτια παραδόθηκαν στις φλόγες σε Αγία Παρασκευή, Άγιο Ιωάννη Ρώσο, Ντάρδιζα και Καποτά στους πρόποδες της Πάρνηθας. Στο Μενίδι οι φλόγες έφτασαν στις αυλές των σπιτιών, εκκενώθηκαν οικισμοί. Οι κάτοικοι με ό,τι μέσο μπορούν προσπαθούν να σώσουν τα σπίτια τους. Πυκνοί καπνοί έχουν πνίξει την περιοχή…

Στην περιοχή, όπως σημείωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος κ. Αρτοποιός πραγματοποιούνται συνεχείς ρίψεις νερού από 17 εναέρια μέσα και συγκεκριμένα στο σημείο επιχειρούν 9 ελικόπτερα και 8 αεροσκάφη εκ των οποίων οι δύο είναι τράκτορες που έχει στείλει η Γερμανία μέσω του Ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης.

Ακόμα ο κ. Αρτοποιός τόνισε στο ERTNEWS ότι σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις αναμένεται περίπου στις 6 μμ να μειωθεί η δύναμη των ανέμων, κάτι που μπορεί να βοηθήσει αρκετά τις τεράστιες προσπάθειες κατάσβεσης.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook