Νέα εστία φωτιάς βόρεια της Πάρνηθας στον Αυλώνα ξέσπασε πριν από λίγο

Νέα εστία φωτιάς ξέσπασε στον Αυλώνα, αυτή τη φορά στη θέση Άγιος Γεώργιος. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πρόκειται για εμπρησμό.

Στο σημείο επιχειρούν έξι πυροσβέστες με δύο οχήματα, ωστόσο οι δυνάμεις ενισχύονται.

Ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής, Βασίλης Κόκκαλης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 κατήγγειλε ότι τις τελευταίες δύο ώρες εκδηλώθηκαν τουλάχιστον πέντε εστίες πυρκαγιάς στην περιοχή του Αυλώνα. Δώδεκα πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο στον Αυλώνα.

Ο αντιπεριφερειάρχης είπε μάλιστα πως υπάρχουν καταγγελίες για συγκεκριμένο φορτηγάκι χρώματος ασημί, ο οδηγός του οποίου εθεάθη από κατοίκους να βάζει φωτιά.

«Έχουν κρατηθεί τα στοιχεία του, θα διερευνηθεί» είπε ο κ. Κόκκαλης.

Τόνισε ότι η πυροσβεστική έσβηνε τη μία εστία και μετά από λίγο ξεσπούσε άλλη σε διαφορετικό σημείο στην ίδια περιοχή.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ οι αρχές έχουν προχωρήσει σε προσαγωγή δύο ατόμων , υπόπτων για εμπρησμό.

Αναφερόμενος στην φωτιά της Πάρνηθας, ο κ. Κόκκαλης τόνισε ότι δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο, και όπου υπάρχει καπνός και κινδυνεύει να γίνει αναζωπύρωση, γίνονται συνεχείς ρίψεις νερού από τα εναέρια μέσα.
Και ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός στην έκτακτη ενημέρωση ανέφερε ότι το τελευταίο 24ωρο εκδηλώθηκαν 12 πυρκαγιές μόνο στον Αυλώνα.

«Μάχη» με τις αναζωπυρώσεις στην Πάρνηθα
Με τις αναζωπυρώσεις παλεύουν οι επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής στην Πάρνηθα, που σημειώνονται στο βόρειο τμήμα του μετώπου στον Εθνικό Δρυμό.

Οι μάχες με τις φλόγες είναι εξαντλητικές καθώς καταβάλλονται τεράστιες προσπάθειες να μην περάσει στην ρεματιά η φωτιά και δημιουργηθεί ξανά το «φαινόμενο της Καμινάδας». Ένα φαινόμενο που αν δημιουργηθεί ξανά θα φουντώσει τις φλόγες και θα οδηγήσει στο χειρότερο.

Τα εναέρια μέσα που έχουν δημιουργήσει μια «αλυσίδα» κατάσβεσης φαίνεται πως έχουν καταφέρει να περιορίσουν σημαντικό μέρος του μετώπου στην Πάρνηθα. Οι άνεμοι εξακολουθούν να είναι ισχυροί ωστόσο φυσούν σε αντίθετη κατεύθυνση από τα σπίτια που βρίσκονται κοντά, γεγονός που δίνει περισσότερο χρόνο στις πυροσβεστικές δυνάμεις για να πραγματοποιούν κατασβέσεις.

Σε επιφυλακή παραμένουν οι κάτοικοι στους Θρακομακεδόνες καθώς το μέτωπο χιλιομέτρων πλησιάζει τον οικισμό από τα ανατολικά.

Νωρίτερα, οι φλόγες βρέθηκαν μια ανάσα από το τελεφερίκ ενώ κατατακαίνε το πυκνό δάσος που βρίσκεται ανάμεσα στο μέτωπο και τον οικισμό.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook