Αποκαλυπτικές φωτογραφίες που δείχνουν πως έγιναν οι εμπρηστικές ενέργειες με τις φωτιές στον Αυλώνα.

Την ώρα που το πύρινο μέτωπο απειλεί την Πάρνηθα ο Βασίλης Κικίλιας αποκάλυψε ότι από τις 8 το πρωί στον Αυλώνα έγινας 9 απόπειρες εμπρησμού.

«Στους πρόποδες της Πάρνηθας, στην περιοχή του Αυλώνα, από τις 8 έγιναν εννιά απόπειρες εμπρησμού. Στις 08:13, στον Αυλώνα έγινε μία απόπειρα εμπρησμού, στις 08:57 στο Συκάμινο δύο απόπειρες, στις 09:47 πάλι στο Συκάμινο τρεις προσπάθειες εμπρησμού, στις 10:51 βόρεια του Αυλώνα μία προσπάθεια, και στις 12:01 μ.μ. στους πρόποδες της Πάρνηθας, βόρεια του Αυλώνα, μία προσπάθεια, η οποία και πήρε διαστάσεις», είπε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Δύο φωτογραφίες μάλιστα που είδαν το φώς της δημοσιότητας αποδεικνύουν τις εμπρηστικές απόπειρες των ασυνείδητων.

Την ώρα που η πυρκαγιά στη νότια πλευρά της Πάρνηθας παρουσίαζε βελτιωμένη εικόνα, ξεκίνησε ένα μπαράζ διαδοχικών πυρκαγιών στη βόρεια πλευρά της Πάρνηθας.

Παρακάτω, στην πρώτη φωτογραφία βλέπετε την τριάδα εστιών που μπήκαν στις 08:57 και στη δεύτερη τις άλλες τρεις που μπήκαν διαδοχικά στις 09:47.


Από τους κατοίκους αναγνωρίστηκε και καταγγέλθηκε στην Αστυνομία ότι ασημί αγροτικό ημιφορτηγό που πιθανόν εμπλέκεται στα περιστατικά εκινείτο ύποπτα στην περιοχή . Επίσης μέχρι τώρα έγιναν τέσσερις προσαγωγές και για την φωτιά στον Αυλώνα αλλά και για τη φωτιά στο Μενίδι.

Όλοι μιλούν για εμπρησμούς
Ο  εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Aντιπύραρχος Γιάννης Αρτοποιός, κατά την έκτακτη ενημέρωση για τις δασικές πυρκαγιές, που πραγματοποίησε σήμερα, 24 Αυγούστου και ώρα 12:20 από το Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων, στο Μαρούσι, είπε: «Στους πρόποδες της Πάρνηθας, στην ευρύτερη περιοχή του Αυλώνα, τις τελευταίες 24 ώρες, οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετώπισαν συνολικά 12 πυρκαγιές, πριν επεκταθούν και λάβουν επικίνδυνες διαστάσεις. Επίσης, έχει παρατηρηθεί, ότι στην ευρύτερη περιοχή της πυρκαγιάς στην Πάρνηθα, κάποιοι χρησιμοποιούν συστήματα μη επανδρωμένων αεροσκαφών. Σας γνωρίζουμε ότι, ο εναέριος χώρος των επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς έχει δεσμευτεί με οδηγία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, αποκλειστικά για την αεροπυρόσβεση. Σε κάθε άλλη περίπτωση παραβιάζονται οι όροι ασφαλείας πτήσεων».

Όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ 100,3 ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής, αρμόδιος για την Πολιτική Προστασία, Βασίλης Κόκκαλης, τις τελευταίες δύο ώρες εκδηλώθηκαν τουλάχιστον πέντε εστίες πυρκαγιάς στην περιοχή Ασπροχώρι Αυλώνα. Τόνισε ότι η πυροσβεστική έσβηνε τη μία εστία και μετά από λίγο ξεσπούσε άλλη σε διαφορετικό σημείο στην ίδια περιοχή.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook