Το χρονικό των προσαγωγών των 4 υπόπτων για εμπρησμό αναφορικά με τις φωτιές σε Αυλώνα και Μενίδι.

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι τρεις από τους 4 προσαχθέντες σήμερα, ως ύποπτοι για εμπρησμό στην περιοχή του Αυλώνα και για τη φωτιά στο Μενίδι.

Οι δύο προσήχθησαν από την περιοχή του Αυλώνα και οι άλλοι δύο από το Μενίδι.

Υπό κράτηση παραμένει τελικά ένα άτομο, άνδρας, ετών 48 Έλληνας πουν θεωρείται ύποπτους για εμπρησμό στη Χαλκίδα στην περιοχή του Δοκού, σύμφωνα με τα όσα είπε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός στο OPEN.

Μάλιστα ο Γιάννης Αρτοποιός είπε ότι την συγκεκριμένη υπόθεση εμπρησμού υπάρχει και βιντεοληπτικό υλικό με τον άνδρα να τοποθετεί εκρηκρικό μηχανισμό. Επίσης αναζητείται και δεύτερο άτομο για να συλληφθεί με την Αυτόφωρη διαδικασία.

Οι προσαγωγές των 4 υπόπτων για εμπρησμό
Δύο προσαγωγές για εμπρησμό στον Αυλώνα και άλλες δύο προσαγωγές για εστίες φωτιάς στο Μενίδι, έγιναν από την Πυροσβεστική νωρίτερα σήμερα.

Στο Μενίδι οι δύο ύποπτοι για εμπρησμό, ηλικίας 31 ετών, εντοπίστηκαν σε μπλόκο της ομάδας ΔΙΑΣ. Πάνω τους είχαν πολλούς αναπτήρες και εύφλεκτο σπρέϊ που εικάζεται ότι θα το χρησιμοποιούσαν ως αυτοσχέδιο «φλογοβόλο».

Επίσης άλλα δύο άτομα ,προσήχθησαν ως ύποπτα για τη φωτιά στον Άγιο Γεώργιο στον Αυλώνα, καθώς σύμφωνα με την ΕΡΤ πάνω τους βρέθηκαν βαμβάκι, σπινθηριστής, κιάλια που όπως φαίνεται χρησίμευαν για να παρατηρούν την περιοχή.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της πυροσβεστικής, το μπαράζ των εμπρησμών ξεκίνησε λίγο μετά τις 8 το πρωί. Οι τρεις εστίες φωτιάς ξέσπασαν στον Αυλώνα στις 10, 11 και 12 το πρωί της Πέμπτης (24/8) στις περιοχές Συκάμινο, Ασπρόχωμα και Άγιος Γεώργιος.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής κ. Γιάννη Αρτοποιό, ο οποίος μίλησε στην ΕΡΤ, είπε ότι οι ύποπτοι για εμπρησμό, αυτή την ώρα, καταθέτουν.

Στο στόχαστρο 45χρονος
Στο στόχαστρο των αρχών βρίσκεται 45χρονος ύποπτος, κάτοικος Αυλώνα, για τους εμπρησμούς που ξέσπασαν σήμερα στην περιοχή. Εθεάθη το πρωί να κινείται ύποπτα με ασημί αγροτικό και μετά από λίγο να ξεσπούν οι πυρκαγιές. Σύμφωνα με πληροφορίες, μία από τις τέσσερις προσαγωγές αναμένεται να γίνει σύλληψη.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook