Μάχη με τις φλόγες δίνουν στην Άνδρο, Πυροσβεστική και κάτοικοι

Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στο νησί της Άνδρου, την ώρα που στο νησί πνέουν ισχυροί άνεμοι έως και επτά μποφόρ.

Σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής στο νησί αναμένονται ενισχύσεις από την Αθήνα. Πρόκειται για δυνάμεις που θα φτάσουν από τη Ραφήνα με το πλοίο της γραμμής στις 19:30 το απόγευμα.

Nωρίτερα το μεσημέρι του Σαββάτου στην τοποθεσία «Αγία Μαρίνα» κοντά στο μέτωπο που είχε ξεσπάσει στο Βιτάλι η φωτιά εγκλώβισε την υδροφόρα του Συλλόγου Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Άνδρου και ο οδηγός αναγκάστηκε να την εγκαταλείψει μέσα από τις φλόγες που είχαν κυκλώσει το σημείο.

O ίδιος περιέγραψε στο OPEN τις δραματικές στιγμές που έζησε, όταν τον κύκλωσαν οι φλόγες. Ο οδηγός της υδροφόρας Δημήτρης Χαζάπης, μιλάει στο OPEN και τονίζει «ένιωσα ότι βρισκόμουν σε φούρνο, δεν έβλεπα τίποτα από τους καπνούς».

Μήνυμα του 112 για τους κατοίκους στις Γίδες Άνδρου όπου μαίνεται η φωτιά να απομακρυνθούν προς το λιμάνι του Γαυρίου. Από τις φλόγες κινδυνεύουν σπίτια, ενώ το έργο της πυρόσβεσης δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι.

Όπως είπε ο δήμαρχος Άνδρου Δ. Λότσαρης η φωτιά καίει σε ένα μέτωπο 3 χιλιομέτρων

Λίγα λεπτά μετά τις 2:30 το μεσημέρι του Σαββάτου (26.08.2023) ενεργοποιήθηκε μήνυμα του 112 για τους κατοίκους του χωριού Γίδες Άνδρου, όπου ξέσπασε φωτιά, με τους ανθρώπους να καλούνται να απομακρυνθούν προς το λιμάνι του Γαυρίου.

Το μήνυμα του 112 αναφέρει τα εξής:

«Εάν βρίσκεστε στην περιοχή Γίδες απομακρυνθείτε προς Λιμάνι Γαυρίου.

Η φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα σήμερα πιθανότατα από κεραυνούς στην περιοχή Βιτάλη και κοντά στο μοναστήρι της Ζωοδόχου Πηγής.


Το χωριό Γίδες που εκκενώνεται βρίσκεται κοντά στην Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής.

Μετά από επικοινωνία του δημάρχου Άνδρου Δ. Λοτσάρη με τον αρχηγό της Πυροσβεστικής έφτασαν στο νησί εναέρια μέσα για τη μάχη της κατάσβεσης.

Στο νησί επιχειρούν 21 πυροσβέστες με επτά οχήματα, ένα ελικόπτερο και δύο αεροσκάφη, ενώ αναμένονται ενισχύσεις από την Αθήνα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook