Φωτιά στον Έβρο: Συνεχή τα μηνύματα για εκκενώσεις – Στη δίνη οι οικισμοί Αύρα, Ατάρνη, Κασσιτερά και Πλάκα

Ανεξέλεγκτα συνεχίζει να καίει η φωτιά στον Έβρο, σκορπίζοντας τρόμο και απελπισία στους κατοίκους.
Το 112 ηχεί συνέχεια για εκκενώσεις και πολλών οικισμών: Μετά την Αύρα, στον Έβρο για εκκένωση με κατεύθυνση προς την Κομοτηνή το 112 έστειλε μηνύματα για Ατάρνη και Πλάκα να απομακρυνθούν οι κάτοικοι προς Αλεξανδρούπολη, Όπως και για την περιοχή των Κασσιτερας προς Σάπες στη Ροδόπη. Καλούνται οι κάτοικοι της περιοχής να ακολουθήσουν τις οδηγίες των αρχών.
Σκληρή μάχη έδωσαν τα εναέρια μέσα να κρατήσουν μακριά τη φωτιά από τον οικισμό της Αύρας, ο οποίος ε’ιχε εκκενωθεί από νωρίς εκκενωθεί προληπτικά. Ωστόσο έχουν παραμείνει κτοικοι που συνδράμουν σε ό,τι χρειάζεται στο έργο της κατάσβεσης.
Όπως μετέδωσε η ρεπόρτερ της ΕΡΤ Βασιλική Μαχαίρα η κατάσταση στον οικισμό Πλάκα είναι δύσκολη.
Στη Δαδιά το βάρος ρίχνεται στο τόξο Δαδιά, Κοτρωνιά, Λεπτοκαρυά και σημείο όπου οι ενισχυμένες πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν κυριολεκτικά μάχη με τον χρόνο για να ελέγξουν το μέτωπο που κατακαίει την πλούσια βλάστηση.
Στην περιοχή συνεδρίασε το Συντονιστικό Νομαρχιακό Όργανο, ζητώντας ενίσχυση και με άλλα εναέρια και με επίγεια μέσα γιατί αυτές οι δύο μεγάλες εστίες που υπάρχουν, η μία που βρίσκεται στο τόξο από τη Δαδιά προς την Κοτρωνιά, όπου υπάρχει ο φόβος ότι θα περάσει τις επόμενες ώρες ένα δρόμο που αυτή τη στιγμή αποτελεί ανασταλτικό εμπόδιο προς το δρυμό, όπου εκεί θα είναι ασταμάτητο. Εντός του δρυμού δεν υπάρχει τίποτα εκτός από πολύ πυκνή βλάστηση και από πεύκα.
Το δεύτερο μέτωπο είναι στην περιοχή Λεπτοκαρυάς όπου και εκεί έχει αρχίσει να φουντώνει η μία πλευρά του. Αν αρχίσει να «περπατάει» αυτό το μέτωπο θα έχει προορισμό το γειτονικό νομό Ροδόπης, εκεί όπου είχε εκδηλωθεί το άλλο μέτωπο, αυτό το οποίο είχε περάσει από την Αλεξανδρούπολη, στην περιοχή των Κάστρων. Εάν φτάσει εκεί, τότε θα πρέπει να γίνει πάλι μία τεράστια προσπάθεια για να μπορέσουν να περιοριστούν οι ζημιές.
Όπως αναφέρει ο ρεπόρτερ της ΕΡΤ Δημήτρης Σταματάκης έχουν δώσει προθεσμία οι τοπικές αρχές, στον εαυτό τους, στην περιοχή, τις επόμενες 48 ώρες: Εάν δεν καταφέρουμε να σβήσουμε τη φωτιά, τότε από εκεί και έπειτα θα είναι ανεξέλεγκτα τα πράγματα γιατί θα αρχίσουν να φυσούν στην περιοχή νοτιάδες και θα καεί ό, τι δεν είχε καεί σε αυτές τις οκτώ μέρες.
Πηγή: ertnews.gr
Ολες οι Ειδήσεις
- ΕΡΤ1 – «100 χρόνια ελληνική δισκογραφία»: «Η δισκογραφία στη δεκαετία της Αλλαγής» (Α’ Μέρος) – Κυριακή 04.05.2025
- ACTION 24: O Μιχάλης Κουινέλης έρχεται το Σάββατο 3 Μαίου στην «ΑΣΤΕΡΟΣΚΟΝΗ» -Τρέϊλερ
- Νομική Σχολή: Η καταδρομική επίθεση των 8 μαυροντυμένων κουκουλοφόρων – Βίντεο – ντοκουμέντο
- «Chef στην κουζίνα σας», με τον Βαγγέλη Δρίσκα – Κάθε Σαββατοκύριακο στο OPEN
- Η Ελίζαμπεθ Πίπκο: Η στενή συνεργάτιδα του Ντόναλντ Τράμπ στο δυναμικό του Ομίλου Antenna
- Έλενα Κρεμλίδου: «Λύγισε» για τη διαρροή αποκαλυπτικών φωτογραφιών της – “Σε κάποιες από αυτές ήμουν ανήλικη» – Βίντεο
- Δώρα Χρυσικού: Τέλος από τη «Γη της Ελιάς» – Το βίντεο με το αποχαιρετιστήριο μήνυμα
- ΣΚΑΪ: Το Happy Traveller στη Ρόδο και τη Χάλκη – Δείτε το τρέϊλερ
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook