Συνεχίζονται τα φαινόμενα αυτοδικίας στον ‘Εβρο όπου πολίτες «συλλαμβάνουν» μετανάστες κατηγορώντας τους για τις φωτιές που μαίνονται στην περιοχή.

Συνεχίζονται τα φαινόμενα αυτοδικίας στον ‘Εβρο όπου πολίτες «συλλαμβάνουν» μετανάστες κατηγορώντας τους για τις φωτιές που μαίνονται στην περιοχή.

Μετά τον 45χρονο που έκλεισε σε τρέϊλερ φορτηγού 13 μετανάστες στον Έβρο, ένας ακόμη πολίτης γίνε4τια επίδοξος σερίφης και «συλλαμβάνει» τέσσερις μετανάστες.

Το αποτρόπαιο βίντεο είδε το φώς της δημοσιότητας με τον «σερίφη» και κάποιους φίλους του να δείχνουν ότι έχουν πιάσει τέσσερις μετανάστες και τους έχουν πεσμένους στο έδαφος.

Το βίντεο δείχνει έναν άνδρα με στρατιωτικά ρούχα και δύο ακόμα, να έχουν πιάσει τέσσερις ανθρώπους οι οποίοι κάθονται στο δρόμο, εμφανώς τρομαγμένοι

Οι νέοι «σερίφηδες» φαίνονται σε βίντεο που έχει ανεβάσει ο ένας, να έχουν αιχμαλωτίσει τους τέσσερις μετανάστες, τους οποίους μάλιστα αποκαλεί «επενδυτές».


Ένας τους μετανάστες φαίνεται να είναι τραυματισμένος και να πονά. Ο επίδοξος «καου μπόι» που έχει πάρει το νόμο στα χέρια του αναφέρει που πως δε μπορεί να βρει την αστυνομία στο τηλέφωνο, γιατί έχει πέσει το δίκτυο.
Μάλιστα αυτός που μιλάει στρέφει τα βέλη του και προς το στρατό και την Πυροσβεστική, λέγοντας πως ενώ καίγεται ο τόπος αυτοί… κάθονται.

«Άλλους τέσσερις, άλλους τέσσερις καλούς επενδυτές… Βλέπετε; Μέρα μεσημέρι. Πού είναι οι Αρχές; Πού είναι οι Αρχές; Πού είναι οι Αρχές; Άλλους τέσσερις επενδυτές. Παίρνουμε τηλέφωνο την αστυνομία, δεν βγάζει δίκτυο. Δεν βγάζει δίκτυο. Άλλοι τέσσερις επενδυτές. Καίγεται εδώ, καίγεται ο τόπος καίγεται. Κι είδαμε ο στρατός κι η πυροσβεστική καθόταν. Επάνω καίγονται οι κορυφές και δεν έρχεται ούτε αεροπλάνο να τα σβήσει. Τι γίνεται ρε παιδιά; Τι γίνεται ρε παιδιά; Άλλους τέσσερις επενδυτές εδώ. Τι κάνουμε;» ακούγεται να λέει  στο ρατσιστικό του παραλήρημα.

Σε κατ’ οίκον περιορισμό οι “σερίφηδες” της Αλεξανδρούπολη
Υπενθυμίζεται πως οι άλλοι 3 , ένας 45χρονος αλβανικής καταγωγής από την Αλεξανδρούπολη και οι 2 ημεδαποί συνεργάτες του, που έβαλαν σε τρέϊλερ φορτηγού τους 13 μετανάστες την προηγούμενη εβδομάδα τέθηκαν σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Σύμφωνα με την δίωξη οι κατηγορίες που αποδίδονται στους τρεις συλληφθέντες αφορούν στη διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες ή διχόνοια με ρατσιστικά κίνητρα σε συνδυασμό με αρπαγή με ρατσιστικά κίνητρα από κοινού και συναυτουργία και έκθεση σε κίνδυνο, ενώ τον ιδιοκτήτη του οχήματος βαρύνει και η κατηγορία της παράβασης της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων.
Επιπλέον ασκήθηκε δίωξη για κατοχή εκρηκτικών υλών, απόπειρα εμπρησμού και παράνομη είσοδο στη χώρα σε βάρος των 13 μεταναστών.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook