Ο 53χρονος αξιωματικός της ΕΛΑΣ απολογήθηκε κατηγορούμενος για εκβίαση κατ’ επάγγελμα, δωροληψία υπαλλήλου που αντίκειται στα καθήκοντά του και παράβαση καθήκοντος.

Ο 53χρονος αστυνομικός συνελήφθη την Κυριακή στα Χανιά για σοβαρές υποθέσεις εκβιασμού επιχειρηματιών της περιοχής και προφυλακίστηκε σήμερα μετά την μαραθώνια απολογία του σύμφωνα με το zarpanews.

Πιο συγκεκριμένα, οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο 53χρονος αστυνομικός είναι για εκβίαση κατ’ επάγγελμα, δωροληψία υπαλλήλου που αντίκειται στα καθήκοντά του και παράβαση καθήκοντος.
Υπενθυμίζεται ότι μαζί με τον 53χρονο αστυνομικό συνελήφθη και ο 29χρονος γιος του, ειδικός φρουρός, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος χθες το πρωί μετά την απολογία του. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 53χρονος αναμένεται να οδηγηθεί στο κατάστημα κράτησης «ΚΡΗΤΗ 1».

Και οι δύο αστυνομικοί έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, ενώ η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Χανίων έπαυσε τον 53χρονο από πρόεδρο.

Πώς αποκαλύφθηκε η δράση του επίορκου αστυνομικού που εκβίαζε πολίτες
Επί σειρά ετών φαίνεται ότι δρούσε ανενόχλητος ο επίορκος αστυνομικός, που εκβίαζε πολίτες στα Χανιά, με στόχο το οικονομικό όφελος. Ένα ζευγάρι που λειτουργεί καντίνα αναγκάστηκε να του δώσει 16.500 ευρώ για να μην μπλοκάρει την άδειά τους σε επικείμενο διαγωνισμό του δήμου.
Το ζευγάρι τον κατήγγειλε στην αστυνομία, όταν τους ζήτησε άλλα 7.900 ευρώ, με τους αδιάφθορους να πιάνουν τον ίδιο και τον γιο του επ’αυτοφώρω τη στιγμή που παραλάμβαναν τα χρήματα.
Μάλιστα, ο επίορκος δεν δίστασε να εξαπολύσει απειλές κατά των αδιάφθορων όταν πήγαν για έρευνα στο σπίτι του, λέγοντας «Θα έρθω στο σπίτι σου μ…….α και θα σε γ…….ω και σένα και τα παιδιά σου. Δεν ξέρεις με ποιον τα έβαλες…”

Απέσπασε 120.000 ευρώ από δικηγόρο για προστασία
Ένας δικηγόρος που δεχόταν απειλές από πρώην πελάτη του, είχε απευθυνθεί στον συγκεκριμένο αξιωματικό, ο οποίος υποσχόμενος ότι θα του παρέχει προστασία, του απέσπασε σε βάθος τριετίας 120.000 ευρώ.

Σε τηλεφωνική συνομιλία που έχει καταγραφεί ακούγεται να λέει ο δικηγόρος απευθυνόμενος στον αστυνομικό: «Δευτέρα πρωί εννιά η ώρα θα είμαι στο σπίτι σας με αυτό που μου γράψατε να μην τα λέμε από το τηλέφωνο…. Κύριε Ν. μου αν είχα λεφτά θα είχα έρθει το πρωί ξέρω τι πρέπει να κάνω». «Πρόσεξε πάλι μην τα αλλάξεις πρόσεξε, ξέρεις», απαντάει ο αστυνομικός, με τον δικηγόρο να παραπονιέται στη συνέχεια ότι έχει καταστραφεί οικονομικά. «Κύριε έχω καταστραφεί για να φέρνω χρήματα…. Έχω δανειστεί από όποιον μιλάει ελληνικά… Κύριε είχαμε συμφωνήσει 52.000 και έχω φέρει παραπάνω από τα διπλά από αυτά… Ε σκεφτείτε ότι ένας άνθρωπος πουλάει το σπίτι του και το αυτοκίνητό του. Σκεφτείτε την απελπισία του».

Ήθελε να αρπάξει το σπίτι γυναίκας
Ένα ακόμη θύμα του ήταν μία γυναίκα της οποίας κάηκε το σπίτι, το οποίο εκμεταλλευόταν οικονομικά μέσω πλατφόρμας βραχυχρόνιας μίσθωσης. Η γυναίκα αποφάσισε με τα λιγοστά χρήματα που είχε να το φτιάξει ξανά για να το μισθώνει πάλι μέσω της πλατφόρμας. Ο αστυνομικός φέρεται να της προκαλούσε συνεχώς προβλήματα με καταγγελίες περί δήθεν παράνομων οικοδομικών εργασιών με στόχο να της πάρει το σπίτι μισοτιμής, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Η έρευνα σε βάρος του συνεχίζεται και για πλήθος υποθέσεων χρηματισμού με την υπόσχεση ακύρωσης κλήσεων της Τροχαίας.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook