Έκκληση στην Πολιτεία να αναθεωρήσει τη στάση της στο ζήτημα του πολυισοβίτη της 17Ν Δημήτρη Κουφοντίνα, απευθύνει με ανακοίνωσή της η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων.

Η ανακοίνωση έρχεται μια ημέρα μετά την εισαγγελική διάταξη – που εκδόθηκε μετά από παρέμβαση των αρχών- ώστε να εφαρμοστούν όλα τα ιατρικά μέσα για να μην κινδυνεύσει περαιτέρω η υγεία του.

Η ανακοίνωση της ΕΔΕ  αναφέρει:

«Η Δικαιοσύνη είναι έννοια σύμφυτη με την επιείκεια και τον ουμανισμό. Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων απευθύνει έκκληση στην Πολιτεία να αναθεωρήσει τη στάση της στο ζήτημα της μεταχείρισης του κρατουμένου Δ. Κουφοντίνα, του οποίου η ζωή κινδυνεύει άμεσα μετά από πολυήμερη απεργία πείνας και δίψας και να λάβει όλα τα νόμιμα μέτρα για την προστασία της ζωής και της υγείας του. Τα εγκλήματα που διέπραξε καταδικάστηκαν τόσο από τα Ελληνικά Δικαστήρια όσο και από την συλλογική συνείδηση. Η Δημοκρατία έχει σταθερά θεμέλια και ισχυρούς θεσμούς που της επιτρέπουν να συνδυάζει την απαίτηση συμμόρφωσης στους νόμους με την τήρηση των αρχών του ανθρωπισμού».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook