Δραματική νύχτα για τη Λάρισα, ανεβαίνει συνεχώς η στάθμη του Πηνειού – Ήχησε ξανά το 112 και προειδοποιεί για πλημμύρα!

Μήνυμα του 112 για τους κατοίκους της Λάρισας να απομακρυνθούν αν βρίσκονται στην πλημμυρική ζώνη του Πηνειού.

Δύσκολη νύχτα περιμένει την πόλη της Λάρισας, καθώς έσπασε το φράγμα στο Κεραμίδι και οι τεράστιες ποσότητες νερού που έρχονται από τα ορεινά και ταξιδεύουν μέσω του Πηνειού, έχουν ανεβάσει τη στάθμη του ποταμού κατά αρκετά μέτρα τις τελευταίες ώρες.

Εκτιμάται πως από το πρωί μέχρι αυτή την ώρα το ύψος της στάθμης έχει σχεδόν διπλασιαστεί, σύμφωνα με το onlarissa.gr .


Η υπερχείλιση είναι γεγονός στο ύψος της Γιάννουλης, ενώ στο «κόκκινο» βρίσκονται σχεδόν όλες οι παραποτάμιες συνοικίες, όπως ο Άγιος Θωμάς, οι Αμπελόκηποι, η περιοχή της Αγίας Μαρίνας και η Νέα Σμύρνη.


Ο ρυθμός αύξησης της στάθμης του Πηνειού είναι τέτοιος που οδήγησε την Πολιτική Προστασία να στείλει δύο μηνύματα μέσω του 112 σε διάστημα τριών ωρών, με τα οποία προειδοποιεί τους πολίτες αν βρίσκονται στα όρια της πλημμυρικής ζώνης του Πηνειού ποταμού να απομακρυνθούν άμεσα λόγω κινδύνου υπερχείλισης.
Όπου είναι εφικτό στήνονται αναχώματα με τσουβάλια γεμάτα με άμμο και με αμμοχάλικο.

Δραματική ανακοίνωση από το δήμο Λαρισαίων
Σε δραματικούς τόνους είναι και η έκτακτη ανακοίνωση που εξέδωσε το βράδυ της Πέμπτης ο Δήμος Λαρισαίων κάνοντας έκκληση σε όσους βρίσκονται εντός της πλημμυρικής ζώνης του Πηνείου να απομακρυνθούν άμεσα, μιας που η ροή των υδάτων σημειώνει συνεχώς αυξητική τάση.


Αναλυτικά: «Υπάρχουν έντονα πλημμυρικά φαινόμενα στη Θεσσαλία που καταλήγουν στον Πηνειό πριν την είσοδο της κοίτης στην πόλη της Λάρισας. Η ροή των υδάτων σημειώνει συνεχώς αυξητική τάση. Για το λόγο αυτό εκδόθηκε νωρίτερα προειδοποίηση από το 112. Η κατάσταση αυτή θα συνεχιστεί για το επόμενο εικοσιτετράωρο τουλάχιστον και προκαλεί ανησυχία για την ασφάλεια των πολιτών και των εγκαταστάσεων που βρίσκονται εντός της πλημμυρικής ζώνης του Πηνειού στα όρια του Δήμου Λαρισαίων. Η πλημμυρική ζώνη ορίζεται στο διάστημα από την Αμυδαλέα έως τη Γυρτώνη και περιλαμβάνει την έκταση ανάμεσα στα αναχώματα στις δύο πλευρές του Πηνειού.

Όσοι βρίσκονται εντός της πλημμυρικής ζώνης του Πηνειού θα πρέπει να απομακρυνθούν άμεσα καθώς υπάρχει σοβαρός κίνδυνος πλημμύρας.

Ο υπόλοιπος πληθυσμός που βρίσκεται πλησίον αλλά όχι εντός της πλημμυρικής ζώνης θα πρέπει να βρίσκεται σε επιφυλακή.


Ο Δήμος Λαρισαίων αποφάσισε επίσης αύριο Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου και για προληπτικούς λόγους να μην λειτουργήσουν οι παιδικοί σταθμοί της Λάρισας, ώστε να περιοριστούν οι άσκοπες μετακινήσεις.

Ο Δήμος Λαρισαίων βρίσκεται σε επιφυλακή και θα υπάρχουν συνεχείς ενημερώσεις για το πως διαμορφώνεται η κατάσταση.

Ζητούμε από τους πολίτες να παρακολουθούν τις ανακοινώσεις αυτές.»

Πηγή: onlarissa.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook