Κακοκαιρία Daniel: Δείτε πως άλλαξε ο χάρτης της Θεσσαλίας όταν «φούσκωσαν» και «συναντήθηκαν» πέντε ποτάμια
Η έκταση που πλημμύρισε από την κακοκαιρία Daniel είναι τριπλάσια σε σύγκριση με την έκταση που είχε κατακλυστεί από τον Ιανό
Ο χάρτης της Θεσσαλίας άλλαξε μετά την επέλαση της κακοκαιρίας Daniel που αποδείχτηκε τρεις φορές πιο καταστροφικός από τον «Ιανό», ενώ βάσει των δορυφορικών δεδομένων, το μεγαλύτερο τμήμα των νομών Τρικάλων και Καρδίτσας έχει κατακλυστεί από τα νερά χειμάρρων και παραποτάμων του Πηνειού.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ στη δορυφορική εικόνα, που ανέλυσε το κέντρο BEYOND του Αστεροσκοπείου Αθηνών, φαίνεται ότι η έκταση που πλημμύρισε από την κακοκαιρία Daniel (με το γαλάζιο και μπλε χρώμα) είναι τριπλάσια σε σύγκριση με την έκταση που είχε κατακλυστεί από τον Ιανό (με το μοβ χρώμα).
Υπολογίζεται ότι ενώ ο Ιανός κατέστρεψε 150.000 στρέμματα, αυτή τη φορά πλημμύρισαν περίπου 450.000 στρέμματα εκ των οποίων το 97% καλλιεργήσιμη γη, γεγονός που προκαλεί προβληματισμό για την επόμενη μέρα ως προς την επάρκεια τροφίμων.
Το ιδιαίτερο γνώρισμα της Θεσσαλίας
Το ιδιαίτερο γνώρισμα της Θεσσαλίας είναι ότι εκεί συναντιούνται 5 ποτάμια. Ο Ενιπέας (10ος σε μέγεθος ποταμός της χώρας) έρχεται από τα ανατολικά του Παλαμά, μαζεύει νερά από όρος Όρθρυς στη Φθιώτιδα, βγαίνει στον θεσσαλικό κάμπο και εκεί συναντά τον ποταμό Σοφαδίτη που έρχεται από Σοφάδες. Και οι δύο διέρχονται ανατολικά του Παλαμά και κατευθύνονται προς Πηνειό.
Δυτικά του χωριού Παλαμάς είναι ο Καλέντζης και Καράμπαλης και επίσης κατευθύνονται στον Πηνειό.
Όλοι αυτοί οι 4 συναντιούνται μεταξύ τους και πριν τη Μεταμόρφωση μπαίνουν στον Πηνειό, μαζί με τα νερά των χειμάρρων πάνω από τα Φάρσαλα.
Όλοι αυτοί οι ποταμοί φούσκωσαν από το μεγάλο ύψος βροχής, με αποτέλεσμα τις εικόνες αποκάλυψης που είδαμε.
Ολες οι Ειδήσεις
- Εξελέγη ο διάδοχος του Χαμεϊνί: Ο γιός του, Μοτζτάμπα Χοσεϊνί Χαμενεΐ , είναι ο νέος Ανώτατος Ηγέτης του Ιράν
- Σε κατάσταση συναγερμού η Κύπρος – Έρημο το Ακρωτήρι – Κύμα φυγής από Έλληνες και ξένους φοιτητές (βίντεο)
- Διάγγελμα Μακρόν για τη Μέση Ανατολή: Στέλνουμε εναέρια μέσα και φρεγάτα στην Κύπρο
- Τραμπ κατά Στάρμερ: «Δεν είναι και ο Τσώρτσιλ» – Οργισμένος με Σάντσεθ : Διακόπτει κάθε εμπορική συναλλαγή με την Ισπανία – Επιτέθηκα στο Ιράν γιατί θα μας χτυπούσαν πρώτοι
- Χριστίνα Μπόμπα για τη δημοσιότητα: Έπρεπε να αντιμετωπίσω το «είναι η γυναίκα του Σάκη» και να βρω ποια είμαι επαγγελματικά (βίντεο)
- «Να Μη Σε Δω Ξανά»: Κυκλοφόρησε η επιτυχία της Johanna στο YouTube
- Λέρος: Ελεύθερος ο 17χρονος που ομολόγησε τη δολοφονία του πατέρα του – H κακοποίηση, οι καταγγελίες στο Χαμόγελο του Παιδιού, η δουλειά από την ηλικία των 7 ετών και η κατάθεση της μητέρας
- Στη φυλακή για παράνομη είσοδο, ο 36χρονος Γεωργιανός που προσήχθη ως ύποπτος για κατασκοπεία στη Σούδα – Τι εξετάζει η Αντιτρομοκρατική (βίντεο)
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook