Σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα η στάθμη του Πηνειού απειλεί οικισμούς της Λάρισας και άλλες περιοχές του νομού με το 112 να ηχεί συνέχεια προειδοποιώντας τους κατοίκους, σε 35 περιοχές γύρω από τη Λάρισα στη Θεσσαλία. Τι λένε ο δήμαρχος και ο αντιδήμαρχος Λάρισας

Αρχικά,μήνυμα έλαβαν οι κάτοικοι των Κάτω Ραψάνη, Ιτέα, Τέμπη, Βόννη, Μακρυχώρι και Ευαγγελισμού προκειμένου να βρίσκονται σε ετοιμότητα για να απομακρυνθούν λόγω πλημμυρικών φαινομένων.

Λίγα λεπτά αργότερα εστάλη μήνυμα 112 και στις περιοχές Μεσάγκαλα και Στόμιο, αλλά και σε Αναγέννηση, Μέλια, Μόδεστο, Πρόδρομο, Γλαύκη, Πλατύκαμπο, Ελευθέριο, Δήμητρα, Νεοχώρι, Νάματα, Καστρί, Κάτω Αμυγδαλή, Αλεξανδρινή, Παλαιόπυργο, Ομόλιο, Λουτρό, Κουλούρα.

Μήνυμα 112 για ετοιμότητα εκκένωσης εστάλη και στις παρακάτω περιοχές:


Μήνυμα για εκκένωση στο χωριό Ομορφοχώρι, στο Κιλελέρ

Μήνυμα εκκένωσης από το 112 εστάλη πριν λίγο στους κατοίκους του Ομορφοχωρίου του Κιλελέρ, με εντολή να κατευθυνθούν προς τον Πλατύκαμπο Λάρισας λόγω έντονων πλημμυρικών φαινομένων.

Την ίδια ώρα, ενισχύονται τα φράγματα στις όχθες του Πηνειού – η στάθμη του οποίου έφτασε χθες τη νύχτα τα 10 μέτρα – ενώ συνεχίζονται οι απεγκλωβισμοί κατοίκων από τα πλημμυρισμένα δυτικά προάστια της Λάρισας αλλά και το χωριό της Πηνειάδας.

Δείτε την επιχείρηση διάσωσης οικογένειας με νεογέννητο μωρό στη Νέα Σμύρνη της Λάρισας από τον τηλεοπτικό φακό της ΕΡΤ

Δείτε εικόνα από την πλημμυρισμένη Νέα Σμύρνη και ΑΤΑ στη Λάρισα.

Στις συνοικίες Ιπποκράτης, Γιάννουλη και Εργατικές Κατοικίες η επιχείρηση μεταφοράς των κατοίκων έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, αφού εγκαταλείπουν το σπίτι τους ακόμα και αυτοί που αρχικά δεν ήθελαν να φύγουν.

Τι λένε ο δήμαρχος και ο αντιδήμαρχος Λάρισας για την δραματική κατάσταση με τον Πηνειό

Ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, τονίζει onlarissa.gr ότι δεν πέρασε ο κίνδυνος για τη συνοικία του Ιπποκράτη και καλεί τους κατοίκους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στην περιοχή. Επίσης μίλησε για κακοπροαίρετους που σπέρνουν ψευδείς πληροφορίες για το νερό της Λάρισας.

Ειδικότερα στο μήνυμά του ο δήμαρχος αναφέρει τα εξής: «Ένα ακόμη 24ωρο δύσκολης κατάστασης που δεν πρέπει να υποτιμήσει κανένας. Το πρόβλημα αυτή την στιγμή είναι κυρίως στην συνοικία του Ιπποκράτη. Το μόνο θετικό αυτή τη στιγμή είναι ότι έχουμε μια ύφεση και μια ύφεση και μια πτώση της στάθμης του Πηνειού που προδικάζει ότι ίσως να έχουμε ύφεση γενικότερα του πλημμυρικού φαινομένου. Όμως αυτή τη στιγμή μαζί με τους απεγκλωβισμούς στις εργατικές τις Γιάννουλης, τη Νέα Σμύρνη και τον Άγιο Θωμά και την άντληση νερών, να πω δύο σημαντικά πράγματα. Αυτές τις μέρες διακινείται ίσως από κακόβουλους ή άσχετους ένα ζήτημα που αφορά το νερό της Λάρισας, να διαβάζουν οι συμπολίτες τις ανακοινώσεις του δήμου. Το δεύτερο είναι για την συνοικία του Ιπποκράτη, υποχώρησε αλλά δεν πέρασε. Ισχύει ακόμη η εντολή εκκένωση των κατοικιών. Συνεχίζεται η δουλειά με μηχανήματα. Οι ειδικοί μελετάνε το σημείο. Κάνω έκκληση οι πολίτες στον Ιπποκράτη να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, ο κίνδυνος ενός σπασίματος και η πιθανότητα να δημιουργηθεί ένα ολόκληρο ποτάμι μέσα στον Ιπποκράτη συνεχίζει να υπάρχει, να απομακρυνθούν οι πολίτες».

Σε δήλωσή του στο onlarissa.gr ο αντιδήμαρχος κ. Ντίνος Διαμάντος σημειώνει: «Από το ανάχωμα προς την συνοικία Ιπποκράτη έχουμε παρατηρήσει σε κάποια σημεία εκροή νερού. Ήμασταν από την πρώτη στιγμή εδώ με την τεχνική υπηρεσία του Δήμου, σε συνεργασία με την Περιφέρεια και την πολιτική προστασία για να μπορέσουμε να μετρήσουμε την εκροή του νεαρού. Δεν έχει θέμα το οδόστρωμα, δεν έδειξε να κινδυνεύει ο βασικός κορμός της οδού Σανδράκη, υπάρχει μια δίοδος νερού υπόγεια κάτω από το στραγγιστικό στρώμα της οδού. Από τη μεριά που είναι τα νερά έχουμε κάνει τοιχωση για να περιορισουμε την εισροή νερού στην άλλη μεριά. Κάνουμε αποστράγγιση υδάτων από την οδο Καλογιάννη και τις άλλες οδούς στην συνοικία Ιπποκράτη, που το κάνουμε εκτεταμένα και στις άλλες συνοικίες Άγιος Θωμάς, Φιλιππούπολη και Νέα Σμύρνη».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook