Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών θα αποφασίσει για την τύχη του υποπλοίαρχου και του λοστρόμου που έμειναν ελεύθεροι μετά την διαφωνία ανακρίτριας και εισαγγελέα.

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών θα αποφασίσει για την τύχη του υποπλοίαρχου και του λοστρόμου που έμειναν ελεύθεροι μετά την διαφωνία ανακρίτριας και εισαγγελέα.

Τα ξημερώματα ανακρίτρια και εισαγγελέας αποφάσισαν την προφυλάκιση του πλοίαρχου και του ύπαρχου του Blue Horizon για το θάνατο του 36χρονου Αντώνη Καργιώτη στο λιμάνι του Πειραιά, μετά από τις πολύωρες απολογίες των τεσσάρων κατηγορουμένων.

Ανακριτής και εισαγγελέας διαφώνησαν για την προφυλάκιση ή μη του υποπλοιάρχου και του λοστρόμου (κατηγορούνται για συνέργεια στη ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο) και αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ την τελική απόφαση για την τύχη τους θα λάβει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών.

Ο υποπλοίαρχος νοσηλεύεται με ισχαιμικό επεισόδιο στο νοσοκομείο και μετέβη εκεί η ανακρίτρια προκειμένου να απολογηθεί.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ η ανακρίτρια έκρινε ότι ο υποπλοίαρχος και ο λοστρόμος του Blue Horizon θα πρέπει να αφεθούν ελεύθεροι, κρίση με την οποία διαφώνησε η εισαγγελέας.

Η καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της διαδικασίας για την προφυλάκιση ή μη των κατηγορουμένων προκλήθηκε από το γεγονός ότι ο ύπαρχος νοσηλεύεται στο Θριάσιο νοσοκομείο με ισχαιμικό επεισόδιο και η ανακρίτρια έπρεπε να μεταβεί εκεί προκειμένου να λάβει την απολογία του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στον πλοίαρχο που κατηγορείτο για επικίνδυνη παρέμβαση στις θαλάσσιες συγκοινωνίες ασκήθηκε και συμπληρωματική δίωξη για θανατηφόρα έκθεση.

Ο ίδιος στην απολογία του φέρεται να υποστηρίζει ότι έπραξε τα δέοντα σύμφωνα τους κανονισμούς όταν ενημερώθηκε ότι υπάρχει άνθρωπος στη θάλασσα και ενημέρωσε το λιμενικό.

Από την πλευρά του ο ύπαρχος, ο οποίος κατηγορείται για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο στην απολογία του, φέρεται να υποστηρίζει, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι αναλαμβάνει την ευθύνη για ό, τι συνέβη αλλά δεν αποδέχεται το νομικό χαρακτηρισμό της πράξης για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο.
“Πάτησε στο νύχι του καταπέλτη. Γλίστρησε κι αυτός κι εγώ. Εκείνος έπεσε. Ηθελα να πέσω να βοηθήσω αλλά είχε ήδη απομακρυνθεί το πλοίο” φέρεται να ισχυρίστηκε ο ίδιος στην απολογία του. Πρόσθεσε ότι όταν “γύρισε προς τα πίσω για να πάρω σωστικό μέσο ο άνθρωπος είχε πνιγεί από την περιδίνηση.”

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook