«Οι 6 νεκροί ήταν στενοί συνεργάτες του αρχιμαφιόζου Μπαρίς Μπογιούν», ο οποίος είναι καταζητούμενος από τις τουρκικές αρχές σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης της γείτονος.

Ο Τούρκος αρχιμαφιόζος, Μπαρίς Μπογιούν, ο οποίος ζει ως φυγάς στην Ιταλία, έχει καταδικαστεί από την τουρκική δικαιοσύνη σε ισόβια κάθειρξη και 72,5 χρόνια φυλάκιση για τα αδικήματα της «σύστασης οργάνωσης για διάπραξη εγκλήματος», «απόκρυψη, καταστροφή ή αλλοίωση εγκληματικών αποδεικτικών στοιχείων», «ανθρωποκτονία από πρόθεση», «απόπειρα δολοφονίας από πρόθεση» και «κατοχή όπλου χωρίς άδεια».

Οι 6 νεκροί στο μακελειό της Λούτσας είναι άνθρωποι του αρχιμαφιόζου Μπαρίς Μπογιούν, σύμφωνα με δημοσίευμα της Milliyet.

Μπαρίς Μπογιούν

Η τουρκική εφημερίδα γράφει ότι : «Αποκαλύφθηκε ότι εκείνοι που σκοτώθηκαν ανήκαν σε εγκληματικό δίκτυο που είναι γνωστό και στην τουρκική αστυνομία, ενώ υπήρξαν στόχος ερευνών στο παρελθόν. Οι νεκροί ήταν στενοί συνεργάτες του εγκληματικού δικτύου του αρχιμαφιόζου Μπαρίς Μπογιούν, ο οποίος εμπλέκεται με μια σειρά ένοπλων επιθέσεων στην Τουρκία ενώ ζει ως φυγάς στην Ιταλία».

H τουρκική εφημερίδα σημειώνει ότι ο Ντορούκ Μπ. και άλλα άτομα μεταξύ των δολοφονηθέντων ήταν στενοί συνεργάτες του αρχηγού της συμμορίας Μπαρίς Μπογιούν. Ο Ντορούκ Μπ. φέρεται να διέφυγε, πριν από μερικούς μήνες, από καταδίωξη της αστυνομίας μαζί με τον Ογουζχάν Χ. και κατέφυγε στο δάσος στην περιοχή Τσεκμέκιοϊ της Κωνσταντινούπολης, όπου χάθηκαν τα ίχνη του. Ο Ογουζχάν Χ. συνελήφθη από το Τμήμα κατά του Οργανωμένου Εγκλήματος της Αστυνομίας της Κωνσταντινούπολης σε συνοριακή διάβαση, καθώς προσπαθούσε να περάσει παράνομα στη Γεωργία με φορτηγό, ενώ ο Ντορούκ Μπ. φέρεται να διέφυγε οδικώς προς την Ελλάδα.

Ο αρχηγός του εγκληματικού δικτύου Μπαρίς Μπογιούν, ο οποίος κατά πληροφορίες βρίσκεται στην Ιταλία ως φυγάς και είναι γνωστός για τις συμμορίες εκτελεστών με μοτοσικλέτες που έχει δράση στην Κωνσταντινούπολη, είχε δεχθεί και στο παρελθόν επιθέσεις στο εξωτερικό. Σε αυτές τις επιθέσεις είχαν δεχθεί πυρά ο Εμιρτζάν Γιλμάζ στην Αμπχαζία, ο Εντίπ Γιαλτσίν στη Γεωργία και ο Χαλίλ Άϊ στη Γαλλία. Ο Γκιουλμπέι Ντιλσίζ, δολοφόνος του Άϊ σκοτώθηκε επίσης σε μια αιματηρή συμπλοκή, σημειώνει η Milliyet.

Ταυτοποιήθηκε ένα από τα θύματα – Πρόκειται για 25χρονο Τούρκο – Συνελήφθη στο Διδυμότειχο πριν έξι μήνες
Νέα στοιχεία έρχονται στο φως από το μακελειό με τους έξι νεκρούς στην Λούτσα. Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία, αυτά  αφορούν την ταυτότητα των θυμάτων, καθώς όπως διαπιστώθηκε, ένας εκ των έξι νεκρών είχε συλληφθεί για παράνομη είσοδο στη χώρα. Ταυτοποιήθηκε μάλιστα ένα από τα θύματα της μαφιόζικης εκτέλεσης.

Πρόκειται για έναν 25χρονο, ο οποίος είχε συλληφθεί πριν από έξι μήνες στο Διδυμότειχο, καθώς είχε περάσει παράνομα στην Ελλάδα και είναι Τούρκος υπήκοος. Δεν έχουν ωστόσο ταυτοποιηθεί τα 5 άτομα που ήταν στο ίδιο αυτοκίνητο.

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, δεν είναι καταχωρημένο στις ελληνικές αρχές, καθώς φαίνεται ότι έχει έρθει από το εξωτερικό και σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες έχει διέλθει από τους Ευζώνους.

Συνελήφθη Τούρκος στο Ελ. Βενιζέλος- Υπό έρευνα αν εμπλέκεται στο μακελειό
Μέχρι στιγμής έχει συλληφθεί ένας 32χρονος Τούρκος, ο οποίος ταξίδευε από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος για την Μυτιλήνη. Συγκεκριμένα, συνελήφθη χθες στις 8 και μισή το βράδυ, δύο ώρες δηλαδή μετά από το μακελειό που σημειώθηκε στην περιοχή της Αρτέμιδας. Στην κατοχή του βρέθηκαν 4 φυσίγγια, πλαστές ταυτότητες και διαβατήρια των πορτογαλικών αρχών.

Ο άνδρας δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει τα έγγραφα αυτά αλλά και τις σφαίρες που βρέθηκαν στην κατοχή του. Αυτή την στιγμή οδηγείται στον εισαγγελέα, ενώ ενημερώθηκαν και οι αρμόδιες υπηρεσίες, οι οποίες αναμένεται να εξετάσουν την εμπλοκή του στην δολοφονία.

Ξεκαθάρισμα τουρκικών συμμοριών το μακελειό – Συνδέονται με δολοφονία στη Γαλλία
Τα κινητά των θυμάτων γίνονται φύλλο και φτερό στα εγκληματολογικά εργαστήρια της αστυνομίας με στόχο να προκύψουν επιπλέον στοιχεία για το συμβόλαιο θανάτου και την αιματηρή ενέδρα. Σύμφωνα με τον Βασίλη Λαμπρόπουλο, η ΕΛ.ΑΣ θεωρεί ότι η χθεσινή εκτέλεση εντάσσεται στην διαμάχη δύο τουρκικών συμμοριών διακίνησης ναρκωτικών με βάση τους να είναι κυρίως η Κωνσταντινούπολη και είχαν επεκταθεί και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Γαλλία.

Το μακελειό στη Λούτσα δείχνει να συνδέεται με μία δολοφονία που είχε γίνει προ ολίγου μηνών στην Γκρενόμπλ της Γαλλίας και είχε σκοτωθεί ηγετικό στέλεχος της αντίπαλης συμμορίας. Μάλιστα, σύμφωνα με πρώτες πληροφορίες κάποια από τα άτομα που σκοτώθηκαν χθες ήταν δράστες της δολοφονίας στην Γκρενόμπλ.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook